Modül Çelik’te düşük zamma karşı iş bırakma eylemi

Modül Çelik fabrikasında çalışan sendikasız işçilerin ücretlerine yüzde 12’lik zam yapıldı. İşçiler hem düşük zamma hem de ücretlerin geç yatırılmasına karşı iş bırakma eylemi yaptı

Kocaeli’deki Modül Çelik fabrikasında işçilerin ücretlerine yüzde 12’lik zam yapıldı. İşçiler hem resmi enflasyonun altında kalan düşük zamma hem de ücretlerin geç yatırılmasına karşı iş bıraktı.

Kocaeli Halk gazetesinden Mehmet Emin Uyar’ın haberine göre, Kartepe Arslanbey’de faaliyet gösteren, Cenk Karaloğlu’nun sahibi olduğu Modül Çelik fabrikasında çalışan sendikasız işçilerin ücretlerine yüzde 12’lik zam yapıldı. Zammın ocak ayından itibaren yürürlüğe girmesi gerekirken nisan ayından sonra uygulanacağı belirtildi. Buna karşın işçiler de dün aldıkları kararla oturma eylemi başlatarak üretimi durdurdu. 500’ yakın işçinin çalıştığı fabrikada en son 2019 yılında haziran ayında yapılan yüzde 5’lik zammı aralık ayında alabildiklerini söyleyen işçiler, yıllardır verilen sözlerin tutulmasına isyan ediyor.

Yıllardır sendikasız çalışan işçiler, sendikaya geçmek istediklerinde ise işten atma tehdidiyle karşılaştıklarını söyledi. Fabrikada huzursuzluk ve korku ortamının olduğunu dile getiren işçiler, “Kimse tazminatını yakmak istemediği için susuyor. Zam durumunu ve maaş gecikmesi nedeniyle bütün çalışanlar işi bıraktı” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz