Modül Çelik’te düşük zam dayatmasına karşı iş bırakan işçiler yüzde 15 zam aldı

Kocaeli’de kurulu Modül Çelik fabrikasında patronun düşük zam dayatmasına karşı iş bırakan işçiler, bugün yapılan toplantı sonucunda yüzde 15 oranında zam aldı.

Kocaeli Kartepe’de kurulu bulunan Modül Çelik fabrikasında çalışan işçiler düşük zamma iş bırakarak tepki göstermişti. İşçiler bugün yapılan toplantıda yüzde 15 zam aldı, böylece asgari ücretin altında çalışan kimse kalmadı.

Modül Çelik fabrikasında işçilerin ücretlerine yüzde 12’lik zam yapılmak istenmiş, işçiler bu orana tepki göstermişti. İşçiler hem resmi enflasyonun altında kalan düşük zamma hem de ücretlerin geç yatırılmasına karşı iş bırakmıştı.

500’e yakın işçinin çalıştığı fabrikada en son 2019 yılının haziran ayında yapılan yüzde 5’lik zammı aralık ayında alabildiklerini söyleyen işçiler, yıllardır verilen sözlerin tutulmamasına isyan etti. Yıllardır sendikasız çalışan işçiler, daha önce sendikaya üye olmak istediklerinde ise işten atılanların olduğunu, dönem dönem bu tehditle karşılaştıklarını söyledi. Fabrikada huzursuzluk ve korku ortamının olduğunu dile getiren işçiler, “Kimse tazminatını yakmak istemediği için susuyor. Zam durumunu ve maaş gecikmesi nedeniyle bütün çalışanlar işi bıraktı” demişti.

Patron kayyum valinin yeğeni

2004 ve 2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan, şu an Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu olan Münir Karaloğlu’nun yeğeni Cenk Karaloğlu’nun sahibi olduğu Modül Çelik fabrikasında işçiler, yapılan toplantının ardından iş başı yaptı. İçerideki maaşlarını bu sabah itibariyle alan işçiler, bundan sonra maaşlarda gecikme olmayacağının da sözünü aldı. Ayrıca nisan ayından itibaren geçerli olacak zam söz verildiği gibi ocak ayından itibaren uygulanacak.

Kaynakevrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz