Mitsuba işçileri sendika hakları için direnişte

Gebze’de kurulu bulunan Mitsuba’da Birleşik Metal-İş Sendikasında örgütlenme faaliyetine öncülük eden 4 işçi işten çıkarıldı

Gebze’de bulunan Mitsuba’da sendikalaşma faaliyetine öncülük eden işçiler işten atılmaları üzerine direniş başlattı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 2 No’lu Şubesi Mitsuba’da çoğunluğu sağlayarak mart ayında yetki belgesini almıştı. Ancak Mitsuba yönetimi sendikalaşma faaliyetine öncülük eden 4 işçiyi işten çıkardı.

Dün 16-24 vardiyasında çalışan işçiler üretimi durdururken, atılan işçiler ise direnişe başladı. Bugün fabrika içindeki işçiler işe giriş ve çıkışlarda, molalarda yürüyüş yaparak, atılan işçilerin geri alınmasını talep etti.

Yürüyüş sırasında işçiler, “Atılan işçiler onurumuzdur”, “Bize huzur yoksa size de yok”, “Atılan işçiler geri alınsın”, “İş, ekmek, özgürlük” sloganlarını attı. İşçiler, “Bugün patron daralma var diyor ama ne hikmetse öncü işçiler işinden oluyor. Kimse bizi kandırmasın, bu doğrudan sendikal hakkımıza karşı alınmış bir karardır. Bugün biz bu işten atmaları kabul etmeyeceğiz. İki talebimiz var, biri işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın, diğeri ise bir an önce sözleşme masasına oturulsun” dedi.

Sendikalaştıkları için işten atıldıklarını vurgulayan işçiler de “Biz yetkimizi aldık. Patronun kabul edeceği yönünde duyumlar olsa da yine de hazırlıklıydık. Birliğimizi devam ettiriyoruz. İki gündür coşkulu bir mücadele veriyoruz” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz