Migros’ta direniş sürüyor! Gözaltı’ndan çıkan Migros işçileri direniş yerinde

3 Şubat’ta, insanca yaşam ve çalışma koşulları için iş bırakarak eyleme geçen ve dün akşam polis saldırısı ile gözaltına alınan Migros işçileri, Esenyurt Migros önünde biraraya gelerek direnişe devam edecklerini söyledi. 250 işçinin işten atıldığı Migros’ta direniş yayılarak devam edecek.

Bizim hikayemiz bu 

Migros direnişçileri, “Bizim direnişimiz bir günlük değil bugün buradayız, yarın mağazalarınızda, diğer gün evinizin kapısında olacağız. Bizim hikayemiz bu. Biz bir tarih yazacağız!” diyerek direnişe devam edeceklerini vurguladı.

Ekmek isteyen 250 işçi kapının önüne konuldu

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Açar şöyle konuştu:”En azından bir faturamızı ödeyebilecek kadar zam istedik, anayasal hakkımızı kullanıp işten kaçındık ve bu yüzden 25/2. Maddeden 250 işçi işten atıldık. Özilhan’a dünyayı dar edeceğiz!

Bugün idari izinli gösterilen ve içerde olan işçi kardeşlerimiz kapıdaki işten atılan kardeşlerimizle dayanışma gösterdikleri için işten atıldı. Migros 250 işçi kardeşimizi işten attı.

Bizim kölelik ücreti dışında kaybedecek hiçbir şeyimiz yoktu. Asıl Migros düşünsün, asıl Özilhan düşünsün. Biz 20 işçiyle Özilhan’ın evini ona dar ettik, 300 işçiyle bütün ülkeyi ona dar edeceğiz!”

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz