Mersin’de ırkçı saldırı

Irak’ın Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti ve en büyük şehri olan Erbil’den, Mersin’e gelen aile ırkçı saldırıya uğradı.

13 Mayıs günü, Erbil’den seyahat için Türkiye’ye giden Kürt aile Mersin’de ırkçıların saldırısına uğradı. İsmi öğrenilemeyen aileden iki kişi yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan baba hastaneye kaldırıldı.

Rudaw’dan Mihemed Emin Demir’in haberine göre, Erbilli Kürt aile Mersin’in Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde faşist bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonucu bayılan ve ağır yaralanan ismi öğrenilemeyen adam hastaneye kaldırıldı.

Rûdaw’a konuşan olayın canlı tanığı Cihan Kutluk, “Adana’dan Antalya’ya doğru giderken Mersin Bozyazı ilçesi virajlar bölgesinde öğleden sonra saat 16:00 civarlarında arabalarının önleri kesilmiş bir ailenin 4 kişi tarafından darp edildiğini gördük. Adama ve 12-13 yaşlarındaki erkek çocuğuna taşlarla saldırıyorlardı ve taşlarla kafalarına vuruyorlardı. Adam bariyerlere doğru savrularak bayıldı. Adamı uçurumdan atmaya çalıştılar” dedi.

Adamın eşinin ve çocuklarının da darp edildiğini belirten Kutluk, Ramazan Bayramı’nın birinci günü olması nedeniyle yol verme kavgası olduğunu düşündüğünü ama olayın gerçekte öyle olmadığını gördüğünü ifade etti.

“Kürtlere küfürler ederek bozkurt işareti yaptıklarını görünce faşist bir saldırı olduğunu anladım” diyen Kutluk, “5 dakika boyunca Kürtlere küfürler savurdular. Adamı alarak cipine bindirdim ve Jandarma noktasına ulaştırdım. Sonra da ambulansı çağırarak hastaneye ulaştırdık. Daha sonra karakola giderek olayla ilgili ifade verdim” diye konuştu.

Rûdaw’a gönderilen videoda Kürtçe konuşan ailenin saldırıya uğradığı görülüyor. Görüntülerde saldırganların kullandığı arabanın Honda Civic marka olduğu ve plakasının 01 YG 428 olduğu görülüyor.

Öte yandan Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

 

KaynakArtı Gerçek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz