Menemen’de işlerini isteyen işçilere Avcılar’dan destek: Yapılan ne hukuki ne insani!

Avcılar Belediyesinde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, Menemen Belediyesinde işbaşı yaptırılmayan işçilerle dayanışma eylemi düzenledi.

Avcılar Belediyesinde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, Menemen Belediyesindeki şirket devrinde yaşanan sorun nedeniyle haftalardır işbaşı yaptırılmayan Belediye-İş üyesi işçilerle dayanışma eylemi yaptı. Avcılar Belediyesi işçileri, işçilerin derhal işbaşı yaptırılmasını istedi.

Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından AKP’li Başkan Vekili Aydın Pehlivan’ın görevde olduğu Menemen Belediyesinde, Meta-Su ve Menaş şirketlerinde çalışan 660 işçiye, CHP’nin şirketleri devretmediği gerekçe gösterilerek, “Artık buranın çalışanı değilsiniz” denilmişti. Günlerdir belediye önünde eylem yaparak işlerini isteyen işçilere Avcılar Belediyesi işçilerinden destek geldi. Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube üyesi işçiler Avcılar şantiyesinde eylem yaptı.

Siyasi çekişmelerin faturası Menemen işçilerine kesilmiştir.

Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan, “Serdar Aksoy’un yerine AK Parti adayı Aydın Pehlivan Başkan Vekili olmuştur. Kura çekimi sürecinde CHP’li ve AK Partili adayların itirazları ve siyasi çekişmelerin faturası, Menemen Belediyesi emekçilerine kesilmiştir. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Sayın Aydın Pehlivan, belediye meclisinden şirket yetkilerini alamadığı gerekçesiyle, Meta-Su ve Menaş’ta çalışan 660 üyemizi, hukuk dışı bir şekilde işbaşı yaptırmamış, ödenmesi gereken ücretlerini de ödememiştir” dedi.

Yaptığınız ne hukuki ne de insani

“Hiç kimse Menemen Belediyesi emekçileri üzerinden siyaset yapmasın” diyen Doğan şöyle devam etti: “Menemen Belediyesi Başkan Vekili Aydın Pehlivan’a soruyoruz; emekçilerin hiçbir etkisinin, sorumluluğunun olmadığı bu sürecin faturasını hangi mantıkla, hangi akılla belediye emekçilerine kesiyorsunuz? Neden hukuk dışı bir şekilde arkadaşlarımıza iş vermiyor, ücretlerini ödemiyorsunuz? Menemen Belediyesi emekçilerinin, Kovid salgınıyla, İzmir ve çevresinde yaşanan deprem ve sel afetleriyle boğuştukları yetmezmiş gibi, onlara iş vermeyerek, ücretlerini ödemeyerek, açlık ve yoksulluk gibi insani bir afete, bir felakete mahkum etmeye ne hakkınız var? Bu yaptığınız ne hukukidir ne de insanidir. Menemen Belediyesi emekçileri, hiçbir kusurlarının olmadığı bu süreçte, hukuk dışı bir şekilde iş verilmediği, ücretleri ödenmediği için, haksızlığa, hukuksuzluğa uğradıkları için kızgınlar.”

İşçilere işlerini geri verin

Menemen Belediyesi işçilerinin, ailelerinin günlük geçimlerini sağlayamadıkları, kiralarını, borçlarını ödeyemedikleri için çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için öfkeli olduğunu vurgulayan Doğan, “Emeğiyle alın teriyle geçinen bu insanlara, bu zulmü, bu acıyı, bu sıkıntıyı yaşatmaya hiç kimsenin hakkı yok. Menemen Belediyesi Başkan Vekili Sayın Aydın Pehlivan’dan talebimiz açık ve nettir. Belediye emekçilerini işbaşı yaptırıp, ücretlerini ödemek yasal sorumluluğunuz. Belediye emekçilerine işlerini derhal geri verin. Ödenmeyen ücretlerini ödeyin. Menemen Belediyesi emekçileri uğradıkları haksızlık ve hukuksuzluk karşısında duydukları öfkeye rağmen büyük bir olgunluk ve sabırla sorunun çözülmesini bekliyor. Siyasi tartışmalarla, gerilimlerle ateşe benzin döküp, emekçileri açlıkla terbiye edip, onları kışkırtmaya kalkmayın. Emekçilerin de sabrının bir sınırı var. Onların sabrını daha fazla zorlamayın” diye konuştu.

Kaynakevrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz