Maltepe Belediyesinde 10 Şubat’ta karar asılacak, 23 Şubat’ta greve çıkılacak

Maltepe Belediyesindeki toplu sözleşme görüşmelerinde belediye yönetiminin tutumu sebebiyle anlaşma sağlanamadı, işçiler 23 Şubat’ta greve çıkacak

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şubenin örgütlü olduğu İstanbul Maltepe Belediyesinde işçiler, belediye yönetiminin tutumu dolayısıyla toplu sözleşmenin aylardır bağıtlanamaması nedeniyle greve çıkacak. Maltepe Gülsuyu Temizlik İşleri Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçiler 10 Şubat’ta grev kararı asacaklarını 23 Şubat’ta greve çıkacaklarını açıkladı.

Gülsuyu Temizlik İşleri Müdürlüğünde işçilere seslenen Şube Mali Sekreteri Umut Karslı, “Bu disiplinde devam ettiğimiz sürece bütün haklarımızı alacağız. Sendikamıza, şubemize, birbirimize sahip çıkarsak kimse karşımızda duramaz” dedi. 10 Şubat’ta grev kararının asılacağını ifade eden Karslı, “Toplanacağımız gün oraya gelirken ailelerinizi çocuklarınızı onların geleceğini düşünerek gelin. Şu anki ve sözleşme sonrası çalışma şartlarınızı düşünerek gelin. Biz artık burada köle gibi çalışmayacağız. 2018 yılından beri birileri hep bizim adımıza konuştu. KHK ile size kadro vereceğiz dediler, bizi yüzde 4’e mahkum ettiler. Şimdi konuşma sırası işçilerdedir” dedi.

“Mücadeleden başka şansımız yok”

“Biz burada anlaşmayı bozan taraf değiliz” diyen DİSK Anadolu Yakası 2 No’lu Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun da şunları söyledi:

“Belediyelerin bütçeleri belli, imzalanan sözleşmeler de belli. Bu ülkede İzmir’deki belediyelere ayrı İstanbul’daki belediyelere ayrı sözleşme yapılmıyor, sözleşmeler nüfusa göre yapılıyor. Bizim yoksulluk sınırını ve açlık sınırını göz önünde bulundurarak 4 kişilik ailenin geçinebileceği insanca yaşanacak bir ücret talebimiz var.”

Dış Temizlik Baştemsilcisi Ali Sönmez de geçen sene yaptıkları eylemleri hatırlatarak, “Biz burada mücadele ederek 40 saat çalışmayı kazandık. Şimdi önümüzde TİS süreci var. Çarşamba günü bizim için önemli, bizim orada 1400 işçi olarak ‘Toplu sözleşmemizin arkasındayız, haklarımızın arkasındayız, kimse bize bu hakları lütfetmedi sonuna kadar direnerek bu haklarımızı kazanacağız’ dememiz lazım” diye konuştu.

Düne göre daha güçlü olduklarını vurgulayan Ali Sönmez, “Biz bugün daha kararlıyız çünkü 1400 işçi arkadaşımız bu sürecin içerisinde, bu yüzden mücadeleden başka şansımız yok. Taleplerimiz karşılanana kadar da mücadeleden geri durmayacağız” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz