Limter-İş’ten Tuzla Tersanesi önünde iş cinayeti protestosu: Çarklar patrondan yana dönüyorsa, sömürü ve iş cinayetleri kaçınılmazdır

Pakistanlı bir işçi 30 Nisan tarihinde Tuzla Gemi Tersanesi’nde bakıma giren geminin dış cephe boyasını yaparken balkon korkuluğunun kırılması nedeniyle 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesinde Pakistanlı işçinin yaşamını yitirmesini tersane önünde protesto etti

Pakistanlı bir işçi 30 Nisan tarihinde Tuzla Gemi Tersanesi’nde bakıma giren geminin dış cephe boyasını yaparken balkon korkuluğunun kırılması nedeniyle 12 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetti. Limter-İş Sendikası, Tuzla Gemi Tersanesinde Pakistanlı işçinin yaşamını yitirmesini tersane önünde protesto etti.

Limter-İş’in protestosuna İnşaat-İş ve Dev-Yapı İş Sendikaları üyesi işçiler de destek verdi.

Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Tuzla Gemi Tersanesi’nde yaşanan iş cinayetinin işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmaması nedeniyle yaşandığını ve bugüne kadar 15 işçinin yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Saygılı şöyle devam etti:

Ölen arkadaşımız, iş cinayetine kurban giden arkadaşımız Pakistanlıydı. Bildiğiniz gibi 9 Ocak tarihinde yine bu tersanede 25 yaşında İsmail Koyuncu isimli arkadaşımızı kaybettik. Yaşanan iş cinayetidir diyoruz çünkü gemide çalışan arkadaşımız boya yapıyordu ve iş güvenliği önlemleri alınsaydı bu arkadaşımız yaşamını yitirmeyecekti. Pakistanlı deyip geçmeyelim. İşçimizin nereli olduğu, dilimizin, dinimizin ne olduğu önemli değil. Madem ki işçiyiz, kardeşiz demektir. Kardeşlerimize sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bugün burada yarın başka bir yerde kaynakçısınız, montajcısınız; ya da raspacı, boyacı, taşçısınız… Çarklar patrondan yana dönüyorsa, ister Almanya’da olun ister Pakistan’da isterse Türkiye’de olun… İktidar patronlardan yanaysa, sömürü ve iş cinayetleri kaçınılmazdır.

Kaynaksendika.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz