Limter-İş: İsrail ile ikili anlaşmaları feshedin

İsrail’in Filistin’e karşı saldırılarını protesto eden Limter-İş Sendikası, “Siyasal iktidara diyoruz ki, göstermelik karşı çıkmalardan vazgeçin, İsrail ile ikili anlaşmaları feshedin” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-iş),  İsrail’in Filistin’e karşı başlattığı saldırıları Tuzla İçmeler Köprüsü’nde basın açıklaması gerçekleştirerek protesto etti. “Direnen Filistin halkı kazanacak” pankartının açıldığı açıklamada sık sık “Katil ABD Ortadoğu’dan defol”, “Direnen halklar kazanacak” sloganları atıldı.

Lanetliyoruz

Açıklamada konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Filistin halkına yönelik saldırı ve işgali emekçiler olarak protesto ettiklerinin dile getirerek, “Çözüm, işçi sınıfının emperyalist haydutlara, kapitalist barbarlara karşı her yerde mücadeleyi yükseltmesindedir. Emekçiler olarak, Ortadoğu’da direnen Kürt, Êzidî ve Filistin halklarının direnişini selamlıyoruz. İşgalcileri, sömürgecileri, emekçiler olarak bir kez daha nefretimizle lanetliyoruz” diye belirtti.

İşçiler görevlerini yapmalılar

İtalya’da işçilerin İsrail’e gidecek olan silahları gemilere yüklemeyi ret ettiğinin anımsatan Saygılı, “İşte işçi sınıfı olmak budur, sendika budur, sendikacılık böyle yapılır. Ülkemizdeki işçi ve emekçilerde görevlerini yapmalıdırlar” dedi.

Anlaşmaları fesh edin

İşçi sınıfı olarak Filistin halkına karşı yapmaları gereken görevlerin olduğunu hatırlatan Saygılı, “ Sokaklara çıkmalıyız ve bir taraftan protestolarımızı yaparken diğer taraftan da siyasal iktidara diyoruz ki, göstermelik karşı çıkmalardan vazgeçin, İsrail ile ikili anlaşmaları feshedin” diye konuştu.

 

Açıklama sloganlar eşliğinde son buldu.

 

KaynakMA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz