Kumluca Belediyesi DİSK Genel-İş üyesi 8 işçiyi işten çıkardı

Antalya’da DİSK/Genel-İş’le toplu sözleşme masasına oturmayan Kumluca Belediyesi, sendika üyesi 8 işçiyi işten çıkardı.

Belediye daha önce de DİSK/Genel-İş’e üye oldukları için işçileri mobbing, baskı ve çeşitli görev değişikliklerine maruz bırakmıştı.

Kumluca Belediyesinde yaşanan bu işçi kıyımı ve yasa tanımazlık üzerine Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri yazılı bir açıklama yaparak, Kumluca Belediye Başkanını ve yönetimini yasalara uymaya ve sendikayı tanıyıp toplu sözleşme masasına oturmaya çağırdı.

DİSK/Genel-İş Sendikasının sürdürdüğü örgütlenme çalışmaları neticesinde Çalışma Bakanlığından toplu iş sözleşmesi yapmak için yetki belgesi aldığı hatırlatılan açıklamada, Kumluca Belediyesi yönetiminin yasalara aykırı bir biçimde toplu iş sözleşmesi görüşmelerine oturmadığı, sendikanın ise bunun üzerine ağustos ayı sonunda grev kararı aldığı hatırlatıldı.

Herhangi bir anlaşma sağlanamaması durumunda işçilerin 5 Ekim Çarşamba günü greve çıkacağı belirtilen açıklamada, belediyenin bu süreçte toplu sözleşme yapmaya yanaşmak yerine işçilere sendikadan istifa etme baskısını artırdığı ve son olarak da işçi çıkarmaya yöneldiği belirtildi.

“İşçilerin ve DİSK/Genel İş’in yanındayız”

Belediyenin işçileri ve sendikayı hedef gösteren bir açıklama yapmasını da kınayan Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Kumluca Belediyesi’ne işten atılan ve sürgün edilen işçilerin işlerine iade edilmesi konusunda uyarı yaptı.

Belediyenin emek düşmanı politika uyguladığının kaydedildiği açıklamada “DİSK/Genel İş Sendikası ile masaya oturarak emekçilerin talepleri doğrultusunda toplu sözleşme imzalanmalıdır. Emekçilerin yasal ve meşru haklarını kullanmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Antalya Emek ve demokrasi Güçleri olarak Kumluca belediyesi işçilerinin ve örgütlü oldukları DİSK/Genel İş Sendikasının taleplerinin ve mücadelelerinin yanındayız. Dayanışma duygularımızı iletiyoruz. Eylem ve etkinliklerinde yanlarında olacağız.” denildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz