Koç Üniversitesi Hastanesi’nden atılan işçilerin direnişi sürüyor

Koç Üniversitesi Hastanesi’nde sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor. Artan dayanışmayla daha kararlı hale gelen işçiler, Direnişi İstanbul’a yayacağız” diyorlar.

İşyerinde sistematik hale gelen tacize ve mobbinge, düşük ücret dayatmasına ve taşeron çalıştırılmaya karşı sendikalaşınca işten çıkarılan işten atılan Koç Üniversitesi Hastanesi işçilerinin direnişi sürerken dayanışma ziyaretleri de giderek artıyor.

DİSK’e bağlı sendika temsilcilerinin yanı sıra, İstanbul Tabip Odası, Öğrenci Dayanışması üyeleri, Kaldıraç Üniversite, Halkevleri, İşçi Emekçi Birliği, SODAP ve 4. Vardiya İşçi Dayanışması temsilcileri de direniş alanına gelerek işçileri selamladı.

Siz yüzde 347 kâr yaparken biz niye asgari ücrete teslim olalım?”

Sendikal çalışma önündeki engellerin kaldırılmasını ve işten atılan işçilerin alınmasını isteyen işçiler, “Koç Üniversitesi Hastanesi yönetimini derhal adım atmaya çağırıyoruz. Koç Holding 2022’nin ilk 9 aylık döneminde kârını yüzde 346 artırarak 42 milyar lira kâr elde etti. Peki çalışanların bunda hakkı yok mu? Biz asgariye çalışırken siz yüzde 346 kâr yaparken biz niye asgari ücrete teslim olalım. Sendikalı olacağız, örgütlenecek, direneceğiz. Direnişi İstanbul’un her yere yayacağız” dediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz