KOÇ OKULLARI TAŞERONU EFA TUR İŞÇİLERİ HAKKINI ARIYOR !

 

Tuzla Tepeören’ de bulunan Koç Okulları servislerini çeken Efa Tur işçileri olarak kötü çalışma koşullarına karşı birleşiyoruz. Git gide daha da kötüleşen çalışma koşulları ve düşük maaşlardan bıkkınlık geldi.

 

Her gün 7-8 saatimizi trafikte geçirmemize rağmen yarı zamanlı çalışıyor sayılıp 2250 TL ile 2600 TL arasında maaşlara mahkum ediliyoruz. Sabahın 5:30 da başlayıp akşamın 18: 00 ile 19:00 da evimize dönebiliyoruz. Yani 13-14 saat süreler çalışıyoruz. Aradaki 3 saatlik boşluktan kaynaklı yarı zamanlı çalışıyor sayılıyoruz.

 

Diğer yandan o 3 saati keyfi erken çağırmalarla gasp etmekten geri durmuyorlar. SGK pirimlerimizi 10-12 gün göstererek buradan da bizleri zarara uğratıyorlar.

 

Cuma günleri öğrenciler 13:30′ da çıktığından dolayı sabah 8:00 den 14:00′ e kadar beklemek zorunda kalıyoruz. Bu 6 saatin 5 saatini EFA tesislerinde 1 saatini Koç okullarında bekliyoruz. Tesis dediğime bakmayın, tesis demeye bin şahit ister. 300 kişiden oluşan şoför ve hostesler için 5-6 masa ve15- 20 sandalyeden başka birşey yok. Yazın güneşin alnında yanıyor, kışın soğuktan saklanacak yer bulamıyoruz. İşçiler bu durumla ilgili defalarca talepte bulunmasına rağmen tek bir adım atmadı patronlar. Bu durumdan kaynaklı hastalanan işçilerin masşını kesmektende geri durmuyorlar. Bütün bunlar yetmezmiş gibi ev servislerinde de son dönemde kısıtlamaya gitmeye çalışıyorlar. Yıllardır servislerle evlerinin yanına bırakılan işçiler E-5 üzerinde bırakılmak isteniyor. Tüm bunlar biz işçiler arasında tepki doğurdu. Koç okullarının servisini çeken Efa Tur işçileri olarak birleşerek patronların saldırısını püskürteceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz