KESK iki koldan Ankara’ya yürüyüş başlattı

Memur için yürütülen TİS görüşmelerinde hükümetin teklifini yetersiz bulan KESK Batman ve Edirne olmak üzere iki koldan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Türkiye’nin dört bir yanından yürüyüşe katılacak emekçiler 20 Ağustos’ta Ankara’da olacak

Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde hükümetin teklifine karşı Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Batman ve Edirne’den Ankara’ya yürüyüş başlattı.

Yürüyüşün Batman ayağı için Eğitim Sen Batman Şube binası önünde bir araya gelen kamu emekçileri buradan Atatürk Parkı’na yürüyüş düzenledi. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ve yöneticileri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yöneticilerinin de katıldığı yürüyüşün ardından parkta açıklama yapıldı.

Burada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Ücret artışımızı artıracak teklifte yine bir hiç çıkmıştır. Yıllardır taleplerimiz görmezden geliniyor. Milyonlar aç bırakılarak halkları gasp ediliyor. TİS görüşmeleri başlamadan önce hükümet yetkilileri büyüyen Türkiye’den bahsetti. Ancak masaya gelindiğinde ise bunu göremedik” şeklinde konuştu. Yeşil, hakları için alanda olmaya devam edeceklerini belirterek,  “Hak verilmez alınır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kamu emekçileri, alkış ve zılgıtlar eşliğinde araçlarına binerek Diyarbakır’a doğru yola çıktı.

Diyarbakır’da açıklama

Öğleden sonra Diyarbakır’a ulaşan KESK’liler  Diyarbakır Defterdarlık binası önünde bir açıklama yaptı.

Burada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Kablan Yeşil, bir kez daha taleplerini sıra getirerek, yürüyüşlerini kararlılıkla sürdüreceklerinin mesajını verdi.

Edirne kolu da yürüyüşe başladı

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik’in yer aldığı yürüyüşün Edirne Kolu ise sabah saatlerinde başladı. Edirne’de yapılan açıklamadan sonra yola çıkan KESK’liler ilk olarak Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine de uğrayarak burada da bir açıklama yaptı.

Yürüyüşün Edirne kolu daha sonra İstanbul üzerinden Ankara yürüyüşünü sürdürecek.

KaynakGazete Karınca

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz