Kefenin cebi yok!

Merhaba arkadaşlar…

Türk Metal sendikasına üye bir metal işçisiyim. Çalışmakta olduğum fabrikada MESS ile yapılan toplu iş sözleşmesi sürecinde işbaşı yaptım.

İlk günümde işyeri eğitimi verildi. Bu eğitime sendika eğitimi de dahildi ama sendika temsilcileri gelip, “Sendikanın ne olduğunu anlatsam 3 gün sürer o yüzden anlatmıyorum” dedi. Ardından, “Sendika başkanı Pevlur Kavlak’tan Allah razı olsun, bizi tatile gönderiyor” diyerek slayt üzerinden sendika otellerini tanıttı.

Sendika başkanına övgüler yağdırdıktan sonra hepimizi sendikaya üye yaptılar ve sendikanın ne olduğuna ne işe yaradığına dahi tek kelime söylemeden gittiler.

Toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken aylardır bir uzlaşıya varılamadığı için henüz zam alamamıştık. En sonunda iş durdurma eylemleri yapıldı. İş durdurma dediysem vardiya sonunda zaten verimsiz geçen son 15 dakika. Buna rağmen temsilciler, insanca yaşamaya yetecek bir ücret talebi yerine, “Pevlur başkan nerede biz oradayız!” sloganları attırdılar.

Birkaç gün önceyse telefonuma, “Sendika başkanımız Pevlur Kavlak vefat etmiştir” diye bir başsağlığı mesajı geldi. O günden beri de fabrikada iş arkadaşlarım, “Hakkımı helal etmiyorum, çok hakkımızı yedi belasını buldu” diyor.

Ama en çok duyduğum; “Kefenin cebi yok!”

İşçi Gazetesi okuru bir metal işçisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz