Kayı İnşaat işçilerinin direnişi yedinci gününde: Patron Coşkun Yılmaz’ın bağlantılı olduğu şirketin önündeydiler

İnşaat-Sen’e üye Kayı İnşaat işçileri eylemlerinin 7. gününde Kayı Holding patronu Coşkun Yılmaz’ın bağlantılı olduğu medikal şirketlerinin önündeydi.

2 yıldır alacaklarını almayan işçiler Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’daki Kayı İnşaat Genel Merkezi önüne direnmeye geliyor. Son olarak bugün Adana’dan gelen 10 işçi de hakları için direnmeye başladı.

Elinde portakal filesi ile Adana’dan gelen bir işçi(Fotoğraf: İnşaat-SEN)

“Bakanlık bağlantılı şirketlere milyon dolarlık ihale verdi” iddiası

Saat 11.00 sıralarında Kayı Patronu Coşkun Yılmaz’ın bağlantılı olduğu medikal şirketi önünde açıklama yapan İnşaat-Sen, “Coşkun Yılmaz işçilere parayı ödeyeceği ay, şirketlerin adreslerini değiştirerek bağlantılarını ortadan kaldırmaya çalışmış. İşçiler dedektif gibi iz sürüyor. Devletin yapması gerekeni işçiler üstlenmiş durumda. Biz bu bağlantıları görüyoruz da devlet görmüyor mu?” diye sordu.

Konuşan işçilerden biri, “Bu şirketlerin Kayı İnşaat ile bağlantılı olduğu belli. Bakanlıklar bu şirketlere milyon dolarlık ihaleler veriyor. Bu ihaleleri verirken işçilerin parasını ödeyip ödemediğini bir sorsunlar. Bakanlıklar daha ne kadar seyredecek?” dedi.

Karda kışta holding önünde direniyorlar

Açıklamanın ardından tekrar Levent’teki Kayı Holding önüne gelen işçiler burada da bir açıklama yaptı. Bakanlara seslenen işçilerden biri, “Enerji Bakanı faturalarımızı ödemediğimizde hemen elektriğimizi, suyumuzu kesiyorsunuz. Eyy bakanlar şimdi nerdesiniz?” diye sordu. İşçiler zorlu hava koşullarında bekleyişlerini sürdürürken patron Coşkun Yılmaz’dan olumlu bir dönüş almış değiller. Yarın saat 13.00’da Yılmaz’a dava açmaya hazırlanan işçiler Çağlayan Adliyesi önüne bir çağrı yaptı.

 

 

KaynakYol haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz