Kavurucu sıcak altında çalışan Kayı İnşaat işçileri kar soğuğunda hakları için direniyor

İnşaat-Sen Kayı İnşaat işçileri eylemlerinin 5. gününde de Kayı İnşaat genel merkezi önünde bir araya geldi. Yerlerin karla kaplı, havanın buz gibi soğuk olmasına aldırış etmeyen işçiler direnişlerini sürdürmekte oldukça kararlı.

“Bakanlıklar göreve”

Eylemin 5. gününde işçilerin hakedişlerinin ödenememesinden bakanlıkların haberinin olması vurgulanarak, “İşçiler patronla baş başa bırakılamaz. Kayı İnşaat işçilerinin parasını alması için bakanlıklar göreve” denildi.

Yapılan açıklamada Coşkun Yılmaz’ın Cezayir’de aldığı ihalelerden Dışişleri Bakanlığı’nın haberi olduğu ve konunun muhatabının bu sebeple bakanlık olduğu belirtildi. Ayrıca Yılmaz’ın naylon şirketlerle ticari hayatına devam ettiği, Kayı İnşaat’ın kasasını boşaltıp başka şirketler üzerinden milyon dolarlar kazandığı belirtilerek Çalışma Bakanlığı göreve çağrıldı. ‘Param yok’ diyen patronun Gaziantep Şehir Hastanesinde hissesinin olduğu hatırlatılarak Sağlık Bakanlığına da çağrı yapıldı.

“Kar kış demeden direneceğiz”

Kar yağdı, havalar soğudu ancak işçiler haklarını istemekten 1 adım geri atmadı. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek patronun ofisi önünde buluşan işçiler “Kar kış demeden direneceğiz” diyerek haklarını almadan gitmeyeceklerini bir kez daha vurguladılar.

Emekçi Hareket Partisi ve Emek Partisi’nden eyleme destek

Sadece Coşkun Yılmaz’ın değil patronların işçileri en temel hakları için direnmek zorunda bıraktıklarını belirten EHP Parti Sözcüsü Özge Akman, “Tüm işçi sınıfı için Kayı İnşaat işçilerinin alacaklarını alması çok önemlidir” dedi.

Kayı İnşaat işçilerini yalnız bırakmayan bir diğer kurum olan Emek Partisi üyesi ise konuşmasında, “Sermayenin temsilcisi olan AKP hükümeti çıkardığı yasalarla patronların daha çok kar etmesini, işçileri daha çok sömürmesini sağlıyor.” dedi.

 

KaynakYol haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz