Karınca Lojistik işçilerinin talepleri kabul edildi, protokol yapılacak

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan Karınca Lojistik işçilerinin talepleri kabul edildi.

2021 yılının ağustos ayında Liman-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atma tehditlerine maruz kalan Karınca Lojistik işçileri dün iş bırakma eylemi yaptı.

420 işçinin çalıştığı Karınca Lojistik’te ücret artışı ve sendikal hakların tanınması talebiyle yapılan iş bırakma eylemine çok sayıda işçi katıldı. İşçiler talepleri yerine getirilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıklamıştı.

Karınca Lojistik işçileri Twitter’dan yaptıkları açıklamayla taleplerinin kabul edildiğini söyledi. İşçiler tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde: “Bizler Karınca Lojistik işçileri olarak sendikal baskılar, geçim sıkıntısı, mobbinglere karşı grev kararı aldık. 7 Şubat Pazartesi günü greve çıktık. İşyerimizde patronun hamlelerine karşı sesimizi duyurmak istedik. Gerek sosyal medyada gerek vekillerimiz çeşitli sendikalardan, değişik fabrikalardan desteğe geldi. Bugün sabah 8:30’da komitemiz işveren vekilleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Protokol yapma talebimiz kabul edildi. Kimse işten atılmayacak, yasal süreç tamamlanana kadar sendikal anlamda baskı yapılmayacak. Taleplerimizin bu çerçeve içerisinde kabul edilmesi üzerine işbaşı yapıldı. Sendikamız Liman-İş ile birlikte protokolü hazırlıyoruz. Protokolün kabul edilmemesi, verilen sözlerin tutulmaması halinde tekrardan greve çıkacağımızı kamuoyuna sayılarımızla duyururuz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz