Kadıköy Belediyesi’nde işçilerin onayı alınmadan TİS imzalandı

Kadıköy Belediyesi’nde grevde olan işçiler, sendika Genel Merkez yönetimini kendilerinden habersiz belediyeyle masaya oturup TİS imzalamakla suçladı.  

Kadıköy Belediyesi yönetimi ile görüşen Genel-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, greve çıkan belediye işçilerinin rızası olmadan Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) imza attı. Kadıköy Belediyesi ile Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube arasında 8 aydır süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri tıkanınca, işçiler 16 Şubat’ta greve başladı. Gelişmelere ilişkin açıklama yapan işçiler, Genel-İş Sendikası Genel Merkezi’nin kendilerinden habersiz ve kendilerinin onaylamadığı şekilde Kadıköy Belediyesi ile masaya oturarak, anlaşma imzaladığını duyurdu.

Sendikanın Genel Merkezi’ne tepki gösteren Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Sekreteri Cem Karasoy, “Bu kabul edilemez bir durumdur. İşçinin iradesi, bizim irademiz hiçe sayıldı” dedi.

Karasoy, işçilerle yapacakları toplantı ardından yeni yol haritalarını açıklayacaklarını söyledi.

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi ile belediye arasında 8 ay süren görüşmelerin tıkanması üzerine işçiler 16 Şubat’ta greve başladı. 8 ay boyunca yapılan görüşmelerde idari ve sosyal maddeleri içeren 62 madde kabul edilmiş, ekonomi maddelerini kapsayan 19 madde de ise anlaşma sağlanamamıştı.

KaynakGazete Umut

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz