İZSU işçileri: Öğrencilerin mücadelesi işçi sınıfının mücadelesidir!

İZSU Halkapınar biriminde çalışan işçiler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişini selamlayarak, “Öğrencilerin mücadelesi işçi sınıfının mücadelesidir” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZSU’da çalışan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube üyesi işçiler, her gün bir birimde dayanışma açıklaması yaparak Boğaziçi direnişini selamlıyor.

İZSU Halkapınar biriminde çalışan işçiler, “İşçiler de akademi de kayyuma teslim olmayacak, aşağı bakmayacağız” yazılı pankartı açtı. İZSU açma kapama işçileri olarak Boğaziçi direnişini selamlayan işçiler, “Öğrencilerin mücadelesi işçi sınıfının mücadelesidir. Aşağı bakmayacağız” dedi.

Öğrenciler direniyor, bugün aşağı bakmayacağız diyor. Biz de aşağı bakmayacağız, boyun eğmeyeceğiz

İşçiler yaptıkları açıklamada, “Boğaziçi’nde yüzlerce akademisyen varken, bu görevi hak ederken tam tersi daha önce Cumhur ittifakına aday olmuş birini ülkenin en güzide üniversitesinin başına kayyum olarak atadılar. Haklı olarak akademisyenler, öğrenciler başta olmak üzere bu sürece karşı çıktı. Öğrencilere baskı zorba gözaltı, her türlü uygulamayla karşı karşıya kaldılar. Öğrenciler direniyor, bugün aşağı bakmayacağız diyor. Biz de aşağı bakmayacağız, boyun eğmeyeceğiz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri bu ülkenin vicdanıdır. Bilimsel, demokratik, özgür üniversite mücadelesi sadece onların değil bu ülkede demokrasiyi, insan haklarını ve emeği savunan herkesin dolayısıyla işçi sınıfının da mücadelesidir. Onların mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Tutuklamalar serbest bırakılsın, öğrenciler haklıdır. Haklı mücadelelerinin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz