İzmir’de sürgünlere karşı oturma eyleminde BTS ve KESK ek zam talebini dile getirdi

Sürgünlere ve baskılara karşı başlatılan oturma eyleminin onuncu haftasında BTS ve KESK İzmir, 4 sendika yöneticisinin daha sürgün edildiğini aktardı; ek zam talebini de yineledi

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi ve KESK İzmir Şubeler Platformunun sürgünlere ve baskılara karşı başlattığı oturma eyleminin 10. haftasında kamu emekçilerinin ek zam talebi dile getirildi.

Alsancak Gar önünde yapılan açıklamaya HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de destek verdi. Açıklama sonrası kamu emekçileri bordrolarını yakarak tepkilerini gösterdi.

Sık sık “Sürgünler bizi yıldıramaz”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe” sloganları atılırken BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol yaşanan sürgünlerin sendikal örgütlenmeye karşı olduğunu belirtti.

Kendisinin de aralarında bulunduğu sendika yöneticisi 4 kişinin daha 9 Mart tarihinde sürgün edildiğini söyleyen Akyol, “Daha önce Torbalı’ya sürgün edilip yargı kararıyla bu sürgün iptal edilmesine rağmen Bandırma’ya sürgün edildim. Ankara Şube Yürütme Kurulu üyemiz Ejder Koçak Erzincan’a, Basmane İşyeri temsilcimiz Serdar Ürun ise İran Sınırına Van Kapıköy istasyonuna, yine Genel Merkez Kadın Sekreterimiz Begüm Özyönüm da D sicilden dolayı Halkapınardan Biçerova’ya gönderilmiştir” dedi.

“Mücadelemiz sürecek”

Sürgünler dışında sendikası üyesi emekçilerin mobbing ve baskılara maruz kaldığını hatırlatan Akyol, “Yapılmak istenen bellidir. BTS İzmir Şubenin örgütlülüğünü dağıtmaktır. Çünkü biliyorlar ki BTS özelleştirme sürecine karşı çıkacaktır. Bu sürgünlerle yapılmak istenen aynı zamanda özelleştirmeye karşı yapılan bir perdelemedir. Amaç sürgünlerle BTS örgütlülüğünün dağıtmanın yanı sıra kamuoyunu ve Demiryolu emekçilerini oyalayarak özelleştirmeye karşı yapılacak direnişi şimdiden kırmaktır. Sendikamıza yönelik yeni bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz ve insanlık dışı sürgün uygulamaları bizleri yıldıramayacaktır. Bizler, doğruları ve gerçekleri söylemeye devam edecek, bu hukuksuz kararlar geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Akyol son olarak Dokuz Eylül Hastanesinde SES üyesi Günseli Uğur ve Arzu Sert’in açığa alınmasını da protesto etti.

İnsanca yaşamaya yetecek maaş için ek zam istiyoruz”

Ek zam talebine ilişkin konuşan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bülent Karakaş da TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Memur ve memur emeklilerinin maaşına 2021 Ocak ayından itibaren yüzde 7.36 zam yapıldığını hatırlatan Karataş, “Kamu görevlilerinin maaşları enflasyon karşısında erimiştir. Bu nedenle art1k yeter diyoruz. İnsanca yaşamaya yetecek maaş için ek zam istiyoruz” dedi.

Açıklama söz alan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise sürgünlerin ve Kod 29’dan dolayı işten atmaların yasaklanması gerektiğine vurgu yaparak, hak gasblarına karşı mücadele çağrısında bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de işçi ve emekçilerin insanca yaşayacak hak ettikleri ücretleri alamadıklarını söyleyerek, temel tüketim maddelerine yapılan zamları eleştirdi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz