İzmir’de ‘Geçinemiyoruz’ mitingi

İzmir’de birçok parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu ‘Geçinemiyoruz’ dedi. Zamların geri alınması ve vergilerin kaldırılması talep edilirken asgari ücretin gözden geçirilmesi gerektiği belirtildi.
Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, İzmir’de “Geçinemiyoruz” mitingi düzenledi. Dikili ilçesindeki mitinge, Aliağa, Ayvalık ve Bergama Demokrasi platformları da destek verdi. Zamlar protesto edilirken, “Ülkemiz, özellikle son yıllarda bir avuç iktidar yandaşı ve vurguncusu tarafından soyuluyor” denildi. Mitinge destek veren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise “Karşımızda organize bir kötülük var. Ayrımcılık yapan iktidarın bütün uygulamalarına karşı direneceğiz” dedi.

Mitinge EGEÇEP, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Dikili Kadın Platformu, Ayvalık Kadın İnisiyatifi, Foça Barış Kadınları, Ayvalık Tabiat Platformu, Dikili, Burhaniye, Bergama Çevre Platformları, Dikili Alevi Kültür Derneği ve Gençlik Kolları, Dikili Belediyespor Kulübü, CHP, HDP, TKP, SOL Parti, EMEP ve Yeşiller Partisi temsilcileri, Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven ile Bergama’nın önceki dönem belediye başkanı Mehmet Gönenç de katıldı.

Kaynakgazeteduvar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz