İzmir Belediyesinde Kod-29’la işten atılan işçiler direnişlerine ara verdi

İzmir Belediyesinde Kod-29’la işten atılan işçiler, belediye ile yapılan görüşmeler sonucunda direnişe ara verdiklerini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışırken 20 Ekim 2020 tarihinde Kod-29 ile işten atılan işçiler, işe geri dönme talebiyle belediye binası önünde başlattıkları direnişe bugün ara verdi.

Direnişleri 37 gün süren işçiler, yapılan görüşmeler sonucunda sorunun çözümü için belediye önünde başlattıkları direnişe ara verdiklerini duyrudu. İşçiler, konuyla ilgili DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan işten atılan işçilerden Fırat Can Kalyon, “Direnişimizin 2. ve 3. haftasında yapılan geri dönüşler neticesinde toplamda 11 arkadaşımız kendi işlerine çağırılmışlar ve geçtiğimiz hafta arkadaşlarımız iş başı yapmışlardır. İşten atılmamızın hemen akabinde sendikamız Genel-İş ile yaptığımız basın açıklamasında adli sicil kayıtlarımızla bir basın açıklaması da yapmış işçiler olarak; 16 kişinin tamamının işlerine dönmesinin önünde hiçbir hukuki engel bulunmadığını ifade etmek isteriz” dedi.

Kalyon, kalan 5 işçinin de en kısa zamanda işine geri dönesini talep etti.

“KOD-29 KALDIRILSIN”

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve İzmir Barosu’ndan oluşan bir heyetin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile konunun çözümü için görüştüklerini söyleyen Kalyon, “Yapılan bu görüşmede işlerimize iade edilmemiz konusunda belediyenin sorumluluğunun farkında olduğu, sorunun çözüme kavuşması noktasında bir kararlılık oluştuğu ve bu 5 kurumun en kısa sürede işlerimize iade edilmemiz için sorumluluk üstlendiği bizlere ifade edilmiştir” diye belirtti.

Çözümde yer alan örgütlerin çabalarını dikkate alarak eylemlerine ara verdiklerini ifade eden Kalyon, “Kod-29’a karşı mücadeleyi her zaman sürdüreceğiz. Kod-29 kaldırılsın, haksız ve hukuksuz işten atmalara son verilsin” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz