İZBB evde sağlık ve bakım işçileri: “18 gündür işimiz, ekmeğimiz için direniyoruz!”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı taşeron firmada çalışan evde sağlık ve bakım işçileri direnişinin 18. gününde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya işçilerin akrabaları ve aileleri de destek verdi.

İZBB’de çalışan 31 işçi, 21 Temmuz perşembe günü Whatsapp mesajıyla işten çıkarılmıştı. İşçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde direnişe geçti. Bugün işçiler belediye önünde basın açıklaması yaptı. “Taşeron zulmüne son. İşimizi geri istiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde; işçilerin yakınları olan çocuklar da “Halamın işini geri ver”, “Annemin işini geri ver”, “İşsizlik kötü, hakkımızı ver”, “Park, oyun, dondurma” yazılı dövizler taşıdı.

Belediyenin ağır işleri, kötü koşullar altında çalışılan işleri taşerona verdiğini söyleyen işçiler buna karşı çıkanların işten atıldığını, işten çıkarılmalarının ardında yoğun aile bağı değil ayrımcılığın yattığını söyledi.

“Bize “Çürük elmalar” diyenleri unutmadık, unutturmayacağız!”

Yapılan açıklamada işçilerin 5 yıllık emekleri olduğu ifade edilirken “Önce İzBB Sağlıklı Yaşam ve Evde Bakım Şube Müdür vekili Gökhan Vurucu tarafından “çürük elmalar” sözüyle yaftalandık, bürokratların hazırladığı listelerle ayrımcılığa maruz kaldık ve işimizden edildik. Pek tabii ki biz ekmeğimizi savunacağız, ayrımcı nefret dili karşısında sınıfımızın onurunu savunacağız! Direneceğiz! Direnmek bizim en insani hakkımız ve görevimiz!” denildi.

Eylemde “18 gündür işimiz, ekmeğimiz için direniyoruz!” vurgusu yapılırken “Taşeronun zulmünde, güvencesiz ve ağır işyükü altında çalışmak değil, güvenceli, sosyal haklara sahip biçimde çalışmak istiyoruz! Miting meydanlarında, kamuoyuna söylenen “Taşeronu Kaldıracağız” “Taşerona Hayır!” sözlerinin bizim için karşılığının olmasını bekliyoruz! Bizim artık sözlere, seçim vaatlerine karnımız tok, bizim açlığımız “işe, ekmeğe ve hakkımıza”. Bunları bize geri verecek misiniz?” diyerek vaatlere karşı tepki gösterildi.

İşçiler, “Direnişte bulunan 31 arkadaşımızın hepsi, güvenceli koşullarda iş başı yapana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!” diyerek taleplerini sıraladı:

*Taşeron çalışmaya, güvencesiz, sosyal haklardan mahrum çalışma koşullarına son verilmesi,
*Evde Sağlık ve Bakım hizmetini üreten işçilerin kadrolu olarak istihdam edilmesi,
*31 işçinin de eksiksiz işe geri alınması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz