İtalyan Liman İşçileri, Filistin’le Dayanışma için İsrail’e Silah Göndermeyi Reddetti

İsrail’e gönderilecek bir silah sevkiyatının İtalya limanlarına geldiğini öğrenen işçiler, İsrail işgaline karşı canları pahasına savaşan Filistinlilere destek için gemiyi yüklemeyi reddettiler

Cuma günü Asiatic Island adlı gemi İtalya’nın Livorno limanına ulaştı. Cenova Liman İşçileri Otonom Kolektifi ve WeaponWatch derneğinin raporu sayesinde, L’Unione Sindacale di Base adlı sendikada örgütlenen liman işçileri, geminin İsrail’in Aşdod limanına giden silah ve patlayıcılarla dolu olduğunu öğrendi. Bu silahlar ve patlayıcılar, çok sayıda çocuk da dahil olmak üzere yüzlerce kurbanı öldüren acımasız bir İsrail askeri saldırısının vurduğu Filistinlileri öldürmek için kullanılacaktı. Sendika kısa bir süre sonra, bunun veya başka herhangi bir denizden silah sevkiyatının İsrail’e yelken açmasına izin vermeyeceğini duyurdu.

İtalya’daki liman işçileri sendikaları, İsrail’e askeri malzemelerin gelmesini önlemek için limanlarına gelen sevkiyatlar hakkında daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor. Dün itibarıyla, işçiler Molo Italia adlı başka bir gemiye yüklenmeye hazır düzinelerce zırhlı askeri aracın varlığına dair bir rapor aldı.

L’Unione Sindacale di Base işçileri bugün Livorno sokaklarında, Gazze’nin bombalanmasının derhal durdurulmasını ve Filistinlilerin evlerinden tahliyesini talep etmek için Filistin halkıyla dayanışma içinde yürüyecek.

Bu işçi dayanışması örneği, uluslararası ölçekte çoğaltılıp genişletilirse, İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelik suçlu saldırılarını durduracak kadar güçlü olabilir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde işçi hareketi bu örneği görmeli ve Biden yönetiminin İsrail’e yönelik “tereddütsüz destek” ve askeri yardım politikasına karşı aktif bir şekilde harekete geçmeli ve Filistin halkına karşı kullanılacak her türlü ABD silah sevkiyatını boykot etmelidir. ABD’de Irak’a karşı emperyalist savaşa karşı 2008’de harekete geçen işçi hareketi örneğini ele almalıyız. Bugün Amerika Birleşik Devletleri’nde ve tüm dünyada Filistin ile uluslararası dayanışma eylemleri, ABD imparatorluğunun kalbinde, Filistin halkının davasını ele alan anti-emperyalist bir hareketin başlangıcı olabilir. Sendikalar, beyanlar ve sözlerden eylemlere geçmeli ve İsrail’e ABD askeri yardımına ve Filistin’in kanlı işgaline son verilmesini talep etmek için harekete geçmelidir.

Düzeltme: Bu makalenin önceki bir versiyonu, geminin eylem tarafından durdurulduğunu belirtiyordu. Aslında, diğer liman işçileri gemiyi yükledi ve gemi Napoli’ye kadar devam edebildi.

(Bu yazı https://www.leftvoice.org sitesinden Kaldıraç International tarafından çevrilmiştir.)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz