“İşten çıkarmalar hukuksuzdur, belediyeler suça ortak olmamalı”

Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, valilik kararıyla işten çıkarılan Aydın Büyükşehir, Efeler ve Germencik belediyeleri işçileri hakkında basın açıklaması yaptı

Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, valiliğin kararıyla işten çıkarılan Aydın Büyükşehir, Efeler ve Germencik Belediyesi işçileri hakkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

İşten çıkarılan belediye işçilerinin de katıldığı açıklamayı platform adına Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir okudu.

İşten çıkarmaların hukuksuz olduğunu ifade eden Özdemir, “Siyasi iktidar, OHAL kalkmasına rağmen OHAL uygulamalarına devam etmektedir. Devam eden OHAL uygulamalarından dolayı, insanların en temel hakkı olan çalışma ve işe girme hakkı engellenmektedir. Özellikle salgın döneminde işten çıkarma yasak olmasına rağmen insan onuruna yakışmayan yollar denenerek ‘Kod 29’ ile insanlar işten çıkarılmaktadır. Bu yöntem kabul edilemez. Bu yönteme başvurarak emekçileri işten çıkaran kurumlar da açıkça suç işlemektedirler. Bu tümüyle insanlara, çalışanlara, emekçilere iftiradır” dedi.

“İşten çıkarılan işçiler geri alınsın”

Karardan dönülmesi gerektiğini aktaran Özdemir, “Yargı kararlarını işinize geldiği gibi uygulamaktan ya da uygulamamaktan vazgeçmeye, hukuk devleti kurullarına ve demokratik ülke değerlerine uygun uygulamaların hayata geçirilmesini, hukuksuz bir şekilde, hukukça uygun olmayan yollarla elde edilen bilgiler ve belgeler, bunlara dayanılarak hazırlanan raporların ve yazılan yazıların geri çekilmesini, bu yazılar gerekçe göstererek emekçileri işten çıkaran belediyelerin de bu suça ortak olmamalarını ve bir an önce emekçileri işe almalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamaya katılan Avukat Burak Özdemir ise arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmalarına karşı politik bir tavır alınması gerektiğini belirtti.

 

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz