İşten atılan Lezita işçilerinden boykot çağrısı!

Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında işten atılan işçiler, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde yaptıkları basın açıklamalarıyla Lezita ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

İzmir Kemalpaşa’da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında Öz Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için bir yıl içinde toplamda 40’a yakın işçi işten atıldı. Son olarak geçtiğimiz hafta 16 işçinin toplu işten atılmasına karşı işçiler ve sendika fabrika önünde direnişe başladı.

 

Bugün ise işçiler ve Öz Gıda-İş Manisa’nın Turgutlu ilçesinde hem belediye önünde hem de market önlerinde basın açıklaması yaparak Lezita ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

Yapılan basın açıklamalarına ilişkin bilgi veren Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, “Anayasal hakkını kullanıp sendikaya üye oldukları için işçileri işinden eden Lezita’yı halkımıza ve ürünlerinin satıldığı marketlere şikayet ettik, boykot çağrısında bulunduk” dedi.

 

Turgutlu Belediyesi de dahil olmak üzere bazı belediyelerin işçi düşmanı Lezita’ya işçi bulma kurumu gibi çalıştığını söyleyen Şengün, “Sendikalı işçileri işveren işten çıkartıyor, yerine alınacak işçiler için belediyeler işverene destek sunuyor. Burada belediyelerin halkın yanında olması, öz evlatlarına sahip çıkması, işçilerin yanında olması gerektiğine inanıyoruz. Çeşitli kanallarla daha önce Turgutlu Belediyesi’ne çağrılar yaptık ama nafile. Bugün çıkarılan işçilerle bizzat gittik. Çalışanlarımızın çoğu Turgutlu’da yaşıyor bu yüzden buradan başladık. Eğer bu vurdumduymazlık devam ederse yarın başka belediyeler önüne de gideceğiz” diye ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz