İstanbul Etiler’de bulunan World Challenge Club spor merkezi, çalışanlarının maaşlarını aylar boyunca ödemedi

İstanbul Etiler’de bulunan World Challenge Club spor merkezi, çalışanlarının maaşlarını aylar boyunca ödemedi. Spor merkezinde antrenör olarak çalışan İşçi Kadın Meclisleri üyesi, 2021 Şubat ayından beri, yani 5 aydır alacaklarının ödenmediğini ve borçlarını ödeyemediği için bankalardan haciz mesajları aldığını anlattı

Kendisiyle birlikte 7 kişinin daha spor merkezinden maaşlarını alamadığını söyleyen çalışan, oyalandıklarını anlatarak şunları söyledi: “Pandemi sebebiyle 5 ay boyunca maaşlarımız düzenli olarak yatmadı. Ne kadar idare etsek de artık bizi kasten oyalamaya başlamışlardı. Söz verdikleri tarihte maaşlarımızı yatırmadılar. Biz de işten ayrıldık, kalan alacaklarımızın ödenmesini istedik. Kurumun sahibi olan Sercan Kürüm, maaşlarımızın yarısını verip elini ayağını salondan kesti ve yönetimi Selçuk Değirmenci’ye devrettiğini söyledi. Bu şahıs da bizim zor durumda olduğumuzu bildiği halde bizimle hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmadı ve ödeme yapmayacağını söyledi.”

“Pandemide virüs riski ile çalıştık” 

Pandemi sürecinde işe devam ettiklerini, yakın mesafe ders yaptıklarını ve her türlü risk ile çalıştıklarını anlatan spor merkezi çalışanı “Pandemi döneminde salonu biz ayakta tuttuk. Öğrencilerle birebir en az 45 dakika yakın mesafeden ders yapıyorduk. Pandemi koşullarına göre oldukça riskli olmasına rağmen çalışmaya devam ettik. O sürede bizim çalışma koşullarımızı etkilemeyen pandemi şimdi hakkımı aradığımda beni etkiliyor. Pandemi yüzünden para ödeyemiyoruz diyorlar. Ancak bizim ücretlerimizi vermeden stajyer alımı yaptılar. 3 aylık 1000 TL olarak sözleşme imzalattılar. Hatta stajyerlerin kulağına, baş antrenörlerin maaşlarını alamadığı gitmişti. Biz yine de salonu kötülemedik, dişimizi sıktık. O stajyer arkadaşlar da paralarını alamadan işten çıktı.” dedi.

“20 yaşındayım, ilk işimde hakkım yendi”

Haklarını alamamanın yanında çalıştıkları süre boyunca azarlandıklarını ve mobbing ile karşılaştıklarını da ekleyen World Challenge Club çalışanı şunları kaydetti: “Gerçekten psikolojik olarak yıprattı bu süreç beni. 20 yaşında ilk iş yerimdi ve başıma gelenler bunlar. Çalışırken de çok yıpratıldık. En küçük bir başarısızlıkta yetersiz olarak tanımlandık. Çeşitli hakaret ve küfür dolu ses kayıtları, çalışanlarla bulunduğumuz gruba gönderiliyordu.”

Maaşını alamıyor, icra mesajları geliyor

World Challenge Club’dan 18 bin TL’lik alacağının 10 bin TL’sini ısrarı sonucunda ancak bayram öncesinde alan çalışan, haciz mesajlarından kurtulamadı. Bankalardan gelen mesajların üzerine kalan 8 bin TL’lik alacağının bir kısmını “Uzlaşma adına icrayı halletmem için 3500 TL yatırmanızı istiyorum” diyerek Selçuk Değirmenci’den isteyen çalışan olumsuz yanıt aldığını ve “Hukuki yollardan hakkınızı arayın” denilerek çözümsüz bırakıldığını anlattı.

“Bu haksızlık duyulsun istiyorum”

“Emek verdim, çalıştım ama karşılığını alamıyorum” diyen çalışan, spor merkezinin hala faaliyetlerine devam ettiğini ve yeni üyelikler aldığını da dile getirdi. İşleyen bir spor merkezinin çalışanlara olan “borcunu” nasıl hala ödeyemediğini soran çalışan “Orada çalışanlara, çalışacak olanlara ve hala kayıt yaptıranlara yaşadığım haksızlığı duyurmak istiyorum. Bu spor merkezinin nasıl bir yer olduğunu bilsinler. İcra mesajları alıyorum, borçlarımı ödeyemiyorum. Hakkım olan parayı almak için bile aylarca bekledim. Hala tamamını alabilmiş durumda değilim.” dedi.

KaynakKCDP

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz