İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı için basın toplantısı yapıldı: “Gün işçi sınıfının birliğini büyütme günüdür”

İşçi Emekçi Birliği, sosyalist kurumlar, sendikalar ve meslek örgütleri 16 Ekim’de Kartal’da İşçi Emekçi Mitingi’nde buluşma çağrısı yaptı.

Şişli’de TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası’nda düzenlenen basın toplantısında sömürüye, yoksullaşmaya, savaş ve saldırganlığa karşı 16 Ekim’de İşçi Emekçi Mitingi düzenleneceği duyuruldu. “Artık yeter! Emeğimiz ve Haklarımız İçin İşçi Emekçi Mitingi” pankartı asılan salonda açıklamayı Dönem Sözcüsü Meliha Kayacı okudu.

Sermayenin büyümesine karşın işçilerin yoksullaştığını ve bunun kapitalizmin doğal yasası olduğunun altını çizen Kayacı; izlenen ekonomik siyasetin sonucunun kriz, yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi, ücretlerin erimesi, işsizliğin yükselmesi olduğunu ifade etti. Açıklamada şirketlerin işçi sınıfının sırtından tarihlerinin en yüksek karlarını elde ettiği vurgulandı.

Ekonomi bakanı Nureddin Nebati’nin “Bu politikalar dar gelirliler dışında herkesi memnun ediyor” sözleri hatırlatılarak servet transferi sonucu milli gelirden emekçilerin aldığı payın iki yılda %36’dan %25’e gerilediği ifade edildi.

Açıklamada halklara karşı saldırganlığın arttığı da belirtilerek İşçi ve emekçileri açlık sınırına mahkum edenler bir yandan da Kürt halkına, kardeş halklara yönelik savaş ve saldırganlık politikalarına devam ediyorlar. Başta devrimciler olmak üzere tüm mücadele eden kesimleri baskı, zorbalık, gözaltı, tutuklamalarla sindirmeye, yok etmeye çalışıyorlar. Bu soygunu, baskı ve saldırıları yürütenler iktidar ve sermaye çevreleridir. İşçiyi soyan, mücadele eden tüm kesimleri baskı ve yasak, saldırılarla engellemeye çalışan, kardeş halklara karşı savaş ve saldırganlık politikalarını devreye sokan devletiyle sermayesiyle gözü dönmüş Türkiye kapitalizmidir, uluslararası finans-kapitaldir.” denildi.

“Gün işçi sınıfının birliğini büyütme günüdür”

Bu saldırıların işçi sınıfının kendi bağımsız mücadele hattının, örgütlenmesinin, devletten ve sermayeden bağımsız düşünme ve davranma gücünün artmasıyla son bulacağı belirtilerek Gün işçi sınıfının birliğini büyütme, sesini yükseltme, yumruğunu masaya vurma günüdür. Gün iktidarın ve sermayenin soygun planlarına dur deme günüdür. Gün seçimleri beklemeden umut olacak, soygunu durduracak, işçilerin birliğini ve halkların kardeşliğini sağlayacak bir toparlanmayı sağlama günüdür. Gün hakları için direnen işçilerin yolunda mücadele etme günüdür.” denilerek 16 Ekim’de Kartal’da yapılacak olan İşçi Emekçi Mitingi’ne çağrı yapıldı.

Örgütleyen kurumlar:

İşçi Emekçi Birliği (Birleşik İşçi Hareketi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik İşçi Kurultayı, DEV TEKSTİL, Devrimci Partili İşçiler, Dostluk ve Kültür Derneği (DKDER), Emekçi Hareket Partisi,Emek ve Adalet Platformu, İşçinin Kendi Partisi, İşçi Hareketi Koordinasyonu, Kaldıraç Hareketi, KÖZ, Proleter Devrimci Duruş, Sosyalist Dayanışma Platformu, Tüm Otomotiv Metal İşçileri Sendikası, Yeni Dünya İçin Çağrı, 4. Vardiya İşçi Dayanışması), Sosyalist Kadın Hareketi, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Komünist İşçi Hareketi (söz ve eylem), Sosyalist Emekçiler Partisi, İşçilerin Güç Birliği Derneği, Sosyalist Meclisler Federasyonu, DİSK / Limter-İş, Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), Avukat Dayanışması

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz