İşçi Emekçi Birliği: Koç Üniversitesi işçilerine yapılan saldırının karşısında, emekçilerle omuz omuzayız

İşçi Emekçi Birliği, sosyal hakları için direnişe geçtikleri için jandarma müdahalesiyle gözaltına alınan Koç Üniversitesi işçilerine ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada “Burada suçlu olan işçileri sömüren, haklarını gasp eden sermayedarlar ve onlar adına işçilere saldıranlardır. Gözaltılar derhal serbest bırakılacak. İşçilerin hakları verilecek.” denildi.

Koç Üniversitesi işçileri geçtiğimiz hafta bayram ikramiyesi ve sosyal hakları için imza toplamış, topladıkları imzaları üniversite yönetimine sunmak istediklerinde ise özel güvenlik engeliyle karşılaşmışlardı.

Yönetim, kampanyaya öncülük eden işçileri başka kampüse sürgüne yollamıştı. İşçiler bunun üzerine bugün Koç Üniversitesi kampüsü önünde direnişe geçtiler.

Bugün direnişe jandarma müdahale etti. Tüm işçiler ve destek için orada bulunan Kaldıraç Hareketi üyeleriyle birlikte 20 kişi gözaltına alındı.

İşçi Emekçi Birliği, jandarma müdahalesine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada suçlu olanın işçiler olmadığının altı çizilerek, “İşçilerin hakları gasp edilirken, iş cinayetleri ile katledilirken, küfür-hakarete vb. maruz kalırken ortalıkta olmayanlar söz konusu sermayedarların çıkarı olduğunda işçileri engellemek için hızla devreye giriyorlar.Burada suçlu olan işçileri sömüren, haklarını gasp eden sermayedarlar ve onlar adına işçilere saldıranlardır. Gözaltılar derhal serbest bırakılacak. İşçilerin hakları verilecek.” denildi ve tüm kamuoyuna Koç Üniversitesi direnişine destek olma çağrısı yapıldı.

“Gözaltılar derhal serbest bırakılacak, işçilerin hakları verilecek”

İşçi Emekçi Birliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

“Koç Üniversitesi temizlik işçilerine yapılan saldırının karşısında emekçilerle omuz omuzayız!

Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçileri bayram ikramiyesi istedikleri için sürgüne gönderildiler. Bu saldırıyı kabul etmeyen işçiler üniversite önünde direnişe geçtiler. Koç sermayesinin hukuksuz, keyfi saldırılarına ses çıkarmayanlar; direnişçi işçilerin haklı ve meşru mücadelesini engellemek için devreye girdi. Üniversite önünde açıklama gerçekleştirmek için toplanan işçilere “burası yasak alan” denilerek saldırıldı. Direnişçi işçiler, desteğe gidenler ve avukatların da içinde olduğu 20’den fazla kişi jandarma saldırısında gözaltına alındı.

İşçilerin hakları gasp edilirken, iş cinayetleri ile katledilirken, küfür-hakarete vb. maruz kalırken ortalıkta olmayanlar söz konusu sermayedarların çıkarı olduğunda işçileri engellemek için hızla devreye giriyorlar.

Burada suçlu olan işçileri sömüren, haklarını gasp eden sermayedarlar ve onlar adına işçilere saldıranlardır. Gözaltılar derhal serbest bırakılacak. İşçilerin hakları verilecek.

Tüm kamuoyunu ve emek dostlarını Koç Üniversitesi temizlik işçilerinin mücadelesini büyütmeye, saldırıları birlikte püskürtmeye davet ediyoruz.”

KaynakYol Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz