İşçi Emekçi Birliği: “Amazon işçilerinin direnişi direnişimizdir”

İşçi ve emekçilerin hakları için mücadele eden, direnen, baskılara maruz kalan tüm emekçilerin yaınında yer alan, İşçi Emekli Birliği, Ceva Lojiktik saldırısı karşısında da sessiz kalmadı ve işçilerin direnişini desteklediğini duyurdu.

Kocaeli, Gebze’de bulunan Amazon’a bağlı taşeron firma olan Ceva Lojistik’te çalışan DGD-SEN üyesi işçiler yasal hakları olan sendikaya üye olduklarından dolayı işten çıkartıldı. Saldırılara boyun eğmeyen işten çıkarılan işçiler yasal ve anayasal haklarını kullanarak sendika hakları ve gelecekleri için 8 Ağustos’ta direnişe başladı.

“Ceva işçilerinin yanındayız”

İşçi ve emekçilerin hakları için mücadele eden, direnen, baskılara maruz kalan tüm emekçilerin yanında yer alan, bizzat fiili olarak destekler veren İşçi ve Emekli Birliği, Ceva Lojiktik saldırısı karşısında da sessiz kalmadı ve işçilerin direnişini desteklediğini duyurdu.

İşçi Emekçi Birliği, Amazon işçilerine destek vermek amacıyla yaptığı yazılı açıklamada, işçi ve emekçilerin açlık, yoksulluk ve sefalet içerisinde yaşamaya mahkûm edildiğini, sermaye ve iktidarın demokratik hak ve özgürlüklere, sendikal örgütlenmelere saldırdığını, artan saldırılar karşısında işçi ve emekçiler boyun eğmediğini, patronların her türlü keyfi uygulamalarına karşı direnenlerin mücadeleyi büyüttüğünü vurguladı.

“İktidar sermayeye hizmette kusur etmiyor”

İEB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bizler biliyoruz ki Amazon-Ceva Lojistik patronu bu kadar pervazsız davranma gücünü sermayeye hizmette kusur etmeyen iktidardan alıyor. Sermayedarlar işçileri daha fazla sömürmek için her şeyi kendilerine hak görüyorlar. İşçiler hakları için mücadele edince yaşa dışı ilan ediyorlar.”

İEB, Amazon-Ceva Lojistik, işçilerin örgütlenmesini engellemek için orta çağdan kalma uygulama olan panoptikolar (gözetleme kulesi) ile işçilerin izlendiğini, gözetleme kulelerini kurmakla kalmayan Amazon-Ceva Lojistik, ayrıca işçiler arasında gardiyan diye tabir edilen opeks adlı ekipler oluşturarak işçilerin izlendiğini ve baskı oluşturduğunu, işçilerin yan yana gelmemesi için her türlü insanlık dışı ve keyfi uygulamanın hayata geçirildiğini dile getirdi.

“Kölelik düzeni başlarına yıkacağız”

Kendilerine dayatılan ortaçağdan kalma kölelik uygulamalarına ve düşük ücretlere karşı Amazon-Ceva lojistik işçilerinin mücadele yolunu seçtiklerini hatırlatan İEB, “İşçilere dayatılan kölelik koşullarına karşı direnen DGD-SEN üyesi Amazon işçileriyle birlikte dayanışma içerisinde olacağız. Amazon sermayesinin ve uşaklarının hayata geçirdiği orta çağdan kalma düzeni başlarına yıkacağız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz