İş bırakan inşaat işçileri taleplerini kabul ettirdi

İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler, şirketin zorunlu mesaiye kalma dayatmasına ve hak gasplarına karşı başlattıkları direnişi, taleplerini kabul ettirerek sonlandırdı.

İzmir Bayraklı ilçesinde, Gama ve Türkerler inşaat şirketleri ortaklığıyla yapımına devam edilen İzmir Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan işçiler zorunlu mesai dayatması ve bir dizi talepleri için iş bıraktı.

Şirketin, hastane inşaatının bitirilmesi için, akşam saat 22.00’ye kadar çalışma dayatması işçileri isyan ettirdi. Şantiyedeki kanun dışı uygulamalar olan; güvenliksiz kötü çalışma koşullarına, 45 saat üzeri fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesine, hafta tatili paralarının kesilmesine ve işten çıkarmalarda ihbar tazminatlarının verilmemesine “artık yeter” diyen işçiler iş bıraktı. “Yönetim istifa” sloganlarıyla şirketi protesto eden işçiler, talepleri karşılanmayıncaya kadar çalışmayacaklarını duyurdu.

İş bırakma eyleminin ardından 18 işçiyi işten çıkaran şantiye yönetimi, ardından polis çağırarak bu işçileri ‘sendika için çalışma yürütüp işçileri kışkırttıkları gerekçesiyle’ şikâyet edip gözaltına aldırdı.

Şantiyedeki işçiler, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto ederek oturma eylemi başlattı ve serbest bırakılmadan eylemlerini sonlandırmayacaklarını duyurdular.

Gözaltına alınan işçiler, emniyette ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

İşçilerin talepleri kabul edildi

İşçilerin direnişinin ardından İstanbul’dan İzmir’e giden Dev Yapı İş ve İnşaat İş sendikası yöneticileri işçilerle yaptıkları toplantının ardından şirket yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada işçilerin taleplerinin karşılanması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz