İnşaat işçileri kararlı direnişi sonuç verdi; ‘Haklarımızı gasp ettirmeyiz!’

İstanbul Finans Merkezi şantiyesinde çalışan inşaat işçilerin direnişi 5’inci gününde kazanımla sonuçlandı. İzomas şirketi işçilerin tüm alacaklarını ödemeyi kabul etti.

İstanbul Finans Merkezi (İFM) Halkbank şantiyesinde, YDA ve alt taşeron İzomas izolasyon şirketi bünyesinde çalışan inşaat işçilerinin; kıdem tazminatı, bayram tatili alacakları, fazla mesai ücreti ve yok sayılan dinlenme süresi gibi alacakları için başlattığı direniş 5’inci gününde kazanımla sonuçlandı.

İşçiler, üyesi oldukları Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol Sendikası (Dev Yapı-İş) ve İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) ile birlikte Ataşehir’de bulunan İzomas merkezi ile İFM projesinden sorumlu Emlak Konut binası önünü eylem alanına çevirmiş, direnişin 3’ncü ve 4’ncü gününde polis tarafından gözaltına alınmışlardı.

İşçilerin baskı ve gözaltılara rağmen sürdürdüğü kararlı direnişin giderek yankı uyandırması sonrası İzomas şirketi talepleri kabul etmek zorunda kaldı.

Dev Yapı-İş, İnşaat-İş ve işçi temsilcileri sabah saatlerinde şirketle görüşme masasına oturdu. İFM şantiyesinde 2022 yılı Şubat ayından beri “Haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz!” disturuyla ortak mücadele başlatan iki sendika görüşmenin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Yine birlikte yine omuz omuza biz kazandık. İzomas Şirketler Grubu’nun yetkilerinin görüşme talep etmesi sonucu taleplerimiz noktada anlaşma sağlandı. Direnişimizin kazanımından kaynaklı Emlak Konut ve Palladium Tower önündeki eylemlerimizi sonlandırdık.”