İnşaat işçileri Dev Yapı-İş ve İnşaat İş Sendikası’yle birlikte direnişe başladı

Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş Emlak Konut Şantiye Ofisi önünde işçilerin gasp edilen hakları için direnişe başladı. İşçiler, “Haklarımızı alana kadar direneceğiz” dedi. ETHA’ya konuşan İnşaat-İş Örgütlenme Sorumlusu Gider ve Dev Yapı-İş Genel Sektereti Karabulut, inşaat işçilerinin haklarını alana dek şantiye önünden ayrılmayacaklarını kaydetti. Sendika temsilcileri birleşik mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. 

Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı ve taşeron firma Kiazom Grup, inşaat işçilerinin haklarını gasp etti. Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş, Emlak Konut Şantiye Ofisleri önünde işçilerin gasp edilen hakları için direnişe başladı.

“Haklarımızı alana kadar direneceğiz” yazılı pankartı asan işçiler “İnşaat işçisi köle değildir”, “Ücret haktır gasp edilemez” sloganlarıyla bekleyişi sürdürüyor. ETHA’ya konuşan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş işçilerin gasp edilen hakları kazanılana kadar bu direnişin süreceğinin altını çizdi.

Gider: “Haklarımızı almadan bu şantiyeden ayrılmayacağız”

İnşaat-İş Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider,  Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı ve taşeron firma Kiazom Grup’un 5 işçinin yasal haklarını gasp ettiğini hatırlattı. Gider, şöyle devam etti: “Dev Yapı-İş ve İnşaat-İş sendikaları olarak direnişe başladık. İşçi arkadaşlarımızın haklarından sorumlu olan Emlak Konut ve Gür Yapı’dan haklarımızı almadan bu şantiyeden ayrılmayacağız. Direniş ve dayanışma yaşatır diyoruz.”

Karabulut: İnşaat patronları keyfi davranıyor

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut da inşaat patronlarını keyfi davrandığını ve inşaat işçilerinin yasal haklarını dahi vermediğini belirtti. “Adeta ölümü gösterip sıtmaya razı ediyor. Ya bizim verdiğimizi kabul edersiniz ya da açlıkla, işsizlikle boğuşursunuz diyorlar” ifadelerini kullanan Karabulut, inşaat patronlarının bu keyfiyetine karşı başlattıkları “Artık yeter gasp edilen haklarımızı istiyoruz” kampanyası kapsamında aylardır Finans Merkezi Şantiyesi’nde çalışma yürüttüklerini hatırlattı.

“İşçilerin hakkını söke söke alacağız”

İnşaat işçilerinin haklarını söke söke alacaklarının altını çizen Karabulut, “Burada 3 tane eylem gerçekleştirdik, birinde eylem dahi yapmadan arkadaşlarımızın hakkını verdiler. Şu bir gerçek onlarca inşaat işçisi işten çıkarılıyor, haklarını ve hukuklarını bilmeden üç kuruş para almadan gidiyor. Yüz inşaat işçisi işten çıkıyorsa 10 işçi bize başvuruyor. Onların haklarını alıyoruz. Patronlar bunların duyulmasını ve inşaat işçilerine örnek olmasını istemiyor. Biz inşaat işçilerinin haklarının olduğunu söylüyoruz ve onları almak için de bu mücadeleyi yürütüyoruz. Tüm yasal haklarımızı alacağız. Almadan burayı terk etmeyeceğiz. Kazanan kadar sonuna kadar direneceğiz. Direnerek kazanacağız” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz