İmamoğlu görüşmediği direnişçi işçilerin yanına vekilini yolladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’nin “güvenlik soruşturması”nı bahane ederek işten attığı işçilerin direnişi 13. gününde. Saraçhane Parkında oturma eylemi yapan işçileri İBB Meclisi Grup Başkanı Doğan Subaşı ve İBB Başkanvekili Ülkü Sakalar’ın ziyaret ettiği öğrenildi. Kod 42 ile işten atmanın yanlış olduğunu itiraf eden belediye yöneticileri, yeni işten atmalar yaşanacağının bilgisini verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de teröristler var” diyerek hedef göstermesinin ardından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı işçiler Saraçhane Parkında direnişlerini sürdürüyor.

İşçiler direnişlerinde 13. gününe girerken, İBB Meclisi Grup Başkanı Doğan Subaşı ve İBB Başkanvekili Ülkü Sakalar’ın, 1 Ağustos günü direnen işçilerin yanına gittiği öğrenildi.

AKP-MHP ve CHP ittifakıyla Kod 42 ile işten atılan işçilere, Kod 42 ile işten atma kararının yanlış olduğunu söyleyen Subaşı ve Sakalar günah çıkarmaya çalıştı.

İşten atmalar sürecek

İşten atılan işçilerin tekrar işe alınmayacağını söylemek için ziyaret gerçekleştiren Subaşı ve Sakalar’ın işten atmaların devam edeceğini söylemesi dikkat çekti. Subaşı ve Sakalar, “Sizi yeniden işe almamız mümkün görünmüyor. Sizden sonra işten çıkaracağımız arkadaşlar için karşılıklı anlaşmayla 8 maaş ödeyerek yollarımızı ayırmak gibi bir formül üzerinde çalışıyoruz” diyerek işçileri satın alarak yeni direnişçilerin önüne geçmeye çalıştıklarını anlattı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşerek SGK kodlarını değiştirmek ve Bölgesel İstihdam Ofisleri üzerinden özel sektörde iş bulmalarını sağlayabileceklerini söyleyen Subaşı ve Sakalar, eylem alanına da su ve sandviç göndermeyi önerdi.

Direnişteki işçiler ise tek taleplerinin işe geri dönmek olduğunu söyledi. İşçiler, İBB Başkanı İmamoğlu ile görüşme talebinde bulunacak.

KaynakETHA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz