İBB işçiye kulaklarını tıkadı ama halk susmuyor: “Sayın İSKİ, lütfen suyu kesme, maaş yetmiyor”

İSKİ işçileri sayaç okuma ve kesme-açma işlemleri için gittikleri evlerde sayaçlara iliştirilmiş “Lütfen suyumuzu kesmeyin” notlarıyla karşılaşıyor. Üyelerinden gelen fotoğrafları yayımlayan DİSK Enerji Sen, pandemi koşullarında su ve doğalgaz kesme işlemlerinin durdurulması yönündeki çağrısını yineledi

Pandemi koşullarında halk sağlığının korunmasında herkes su kullanımının önemine dikkat çekiyor. Ancak İstanbul’da pek çok yurttaş faturasını ödemediği ya da ödeyemediği için İSKİ tarafından suyunun kesilmesi ile karşı karşıya.

İSKİ işçileri sayaç okuma ve kesme-açma işlemleri için gittikleri evlerde sayaçlara iliştirilmiş “Lütfen suyumuzu kesmeyin” notlarıyla karşılaşıyor.

DİSK Enerji Sen, İSKİ işçisi üyelerinin gönderdiği fotoğrafları paylaşarak, pandemi koşullarında su ve doğalgaz kesme işlemi yapılmaması ve kapı kapı gezen işçilerin sağlıksız koşullarda çalıştırılmasının sonlandırılması için dile getirdikleri talepleri hatırlattı.

 

Keskin: “İBB daha ne kadar kulaklarını kapatacak?”

Sendika.Org’a konuşan DİSK Enerji Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, pandeminin başından bu yana İSKİ ve İGDAŞ işçilerinin sorunlarını ve taleplerini dile getirirken, sorunun bütün bir İstanbul’un sağlığı olduğunu özellikle dile getirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Daha pandemi öncesinde sayaç okuma, kesme-açma işi yapan İSKİ ve İGDAŞ işçilerinin fiili taşeron sistemi altında, ikinci sınıf işçi muamelesi görerek sağlıksız koşullarda çalıştırıldığını belirtmiş, bir dizi eylem ve görüşme ile taleplerimizi yöneticilere iletmiştik.

Pandemi ile birlikte sorun daha da büyüdü. Düşünün, karantina koşullarında tuvalet, yemek ihtiyacını karşılayacağı bir yer olmadan, yağışlı havada ıslanmaya mecbur kalarak, yüzlerce kapı geziyor bir işçi. Taşıyıcı ise virüsü de kendisiyle birlikte bütün İstanbul’da dolaştırıyor.

Yaptığı iş ne bu arkadaşlarımızın? Su ve doğalgaz faturası için sayaç okumak, faturasının ödemeyenin suyunu, gazını kesmek. Pandemi ile mücadeleyi önemsediğini söyleyen bir belediyenin işi bu mudur? Ne bu işçilerin çalıştırılması zorunludur ne de suyun, gazın kesilmesi mantıklıdır. İşte şimdi halk da tepkisini dile getiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi taleplerimize daha ne kadar kulaklarını kapatacak?”

İşçiler tepkili, yöneticiler işçileri susturma çabasında

DİSK Enerji Sen üyesi işçilerden biri yağmur altında çalışmasını sürdürürken yaşadıklarını sosyal medyadan yazdı. İşçi ayrıca belediye bağlı şirket yöneticilerinin, sesini çıkartan işçilere karşı baskı uyguladığına da dikkat çekti. DİSK Enerji Sen üyesi işçiler olumsuz çalışma koşullarını dile getirdikleri için görev yeri değişikliği ve soruşturma ile karşılaşmışlardı.

 

KaynakSendika.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz