Hindistan: İşçilerin ve Çiftçilerin Mücadelesi Devam Ediyor

Hindistanlı işçilerin ve tarım emekçilerinin mücadelesi 50 günü aşkın bir zamandır sürüyor. Kötü hava koşullarına, su baskınlarına rağmen bir araya geldikleri ve kamp kurdukları eylem alanlarından ayrılmayan tarım emekçileri protesto gösterilerine devam ediyorlar. Çiftçi birlikleri ve sendikalarla hükümetin 8. tur görüşmelerinin ardından Hindistan Yüksek Mahkemesi bir sonraki duyuruya kadar söz konusu tarım yasalarını askıya aldığını açıkladı

Hindistanlı işçilerin ve tarım emekçilerinin mücadelesi 50 günü aşkın bir zamandır sürüyor. Kötü hava koşullarına, su baskınlarına rağmen bir araya geldikleri ve kamp kurdukları eylem alanlarından ayrılmayan tarım emekçileri protesto gösterilerine devam ediyorlar.

Çiftçi birlikleri ve sendikalarla hükümetin 8. tur görüşmelerinin ardından Hindistan Yüksek Mahkemesi bir sonraki duyuruya kadar söz konusu tarım yasalarını askıya aldığını açıkladı. Mahkeme tarafların “hoş bir atmosferde müzakere etmelerine yardımcı olmak” adı altında bir arabuluculuk komitesi kurulmasına karar verdi.

Nitekim çiftçi birliklerini temsil eden komite mahkemenin belirlediği hiçbir arabuluculuk görüşmesine katılmayacağını açıkladı. Sendikalar mahkemenin araya girmesinin hükümete zaman kazandıracak ve üzerindeki baskıyı hafifletecek bir oyun olduğunu belirtiyor. Sendika liderlerinin yaptığı basın açıklamasında şu cümlelere yer verildi: “Tüm komite üyeleri hükümet yanlısıdır. Hepsi şimdiye kadar hükümet yasalarını haklı çıkaran insanlardır. Hükümet yasalarını haklı çıkarmak için makaleler yazıyorlar. Kararımız yasaların askıya alınması değil kaldırılması için mücadele etmeye devam etmektir.”

KaynakUid-Der

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz