HDP’nin Kriz Koordinasyon Merkezi’ne de kayyum!

HDP’nin Maraş’ın Pazarcık ilçesinde bulunan yardım deposu olarak kullanılan Hasankoca Cemevine kaymakamlık kayyum atadı. HDP yetkilisi, “Bu iktidar çok yakın zamanda tarihin çöplüğüne de değil en dibe gidecek” ifadeleriyle engellemeye tepki gösterdi.

Asker ve polis yığılan depo önünde konuya ilişkin açıklama yapan HDP Kadıköy İlçe Eşbaşkanı Koray Türkay, “Bu ülkede serbest olan tek şey var ölmek. Ölmek konusunda özgürsünüz. Hemen ölebilirsiniz devlet size güvence veriyor, imkân sağlıyor. Ama yaşayamazsınız. Yaşama konusu bu ülkede kayyum konusudur” dedi.

Türkay, “Gerçekleşen gönüllülük esasıyla örgütlü dayanışmaya devlet bugün ‘yeter’ dedi, kayyum atadı. Neden çünkü iyi olan, güzel olan her şeye devlet kayyum atar. Pazarcık’tan bütün köylülere şunu söylemek zorundayım maalesef bugünden sonra devlete teslimsiniz” dedi.

Gönüllülerin hiçbir karşılık beklemeden halkla dayanıştığını kaymakamın ise halkın halkla dayanışmasını önlemek için maaş aldığına dikkat çeken Türkay, “Bu iktidar çok yakın zamanda tarihin çöplüğüne de değil en dibe gidecek. Hepsi özür dileyecek. Herkes saraydaki kişiyi suçlayacak. Çünkü herkes işlediği suçu biliyor” ifadelerini kullandı.

Açıklama, “Kayyum öldürür, dayanışma yaşatır” sloganıyla sonlandırıldı.

KaynakMA