Hayri Uğur, Uğur Tekstil işçilerini bir kez daha kandırdı: “Daha kaçımızın ölmesi gerekiyor? Yeter artık”

Uğur Tekstil işçileri 1 Nisan’da iş başı yapacaktı. İşveren, işçilere önce davalarından feragat etme dayatmasında bulundu, işe girişleri yapılmadı. 

İşten çıkarılan Uğur Tekstil işçileri, geçen hafta yaptıkları son eylemde Zara ve IndustriALL’un kendilerine ulaşarak taleplerinin patron tarafından kabul edildiğini söylediklerini duyurmuştu. İşçilere 1 Nisan’da iş başı yapacakları söylenmişti.
İşçiler, işverenle anlaşarak işe girişleri yapıldıktan sonra davalardan feragat edeceklerini beyan etmişlerdi. 1 Nisan günü öğlenden akşama kadar fabrika güvenliğinde bekleyen işçilerin işe girişleri yapılmadı.
İşveren, işçilere yine önce feragat etme dayatmasında bulundu. Feragat ettikten sonra işe alınacağımıza dair yazılı güvence de vermedi.
Uğur Tekstil işçileri yaptıkları açıklamada 4 aydır işsiziz. Kara liste yüzünden #SedatAslan hayatını kaybetti. Başka yerde zar zor iş bulan bazı arkadaşlarımız bugün işinden ayrılıp gelmişti. Bugün Hayri Uğur tarafından bir kere daha kandırıldık ve üstelik aramızda iş bulabilip çalışan arkadaşlarımız da işsiz kaldı. Zara’ya ve Küresel sendikaya soruyoruz, Hani bu sefer kesindi? Hani garanti vermiştiniz? Daha kaçımızın ölmesi gerekiyor? Yeter artık! Yeter artık!” diyerek tepki gösterdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz