Havai fişek fabrikası davasında tahliye edilen iki sanık yeniden tutuklandı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin davada, bir önceki duruşmada tahliye edilen iki sanık itiraz üzerine yeniden tutuklandı

Hendek’teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda  3 Temmuz 2020 günü meydana gelen ve 7 kişinin öldüğü, 128 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada bir önceki duruşmada tahliye edilen iki sanık itiraz üzerine yeniden tutuklandı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, sorumlu müdür Asiye Angın ve ustabaşı Erşan Öztürk hakkında tutuklama kararı çıkartmasının ardından iki sanık gözaltına alındı. Gözlatına alınan sanıklar ifade işlemlerinden sonra tutuklandı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 Haziran’da görülen davanın üçüncü duruşmasında, sanıklar Asiye Angan ve Erşan Öztürk’ün “yurt dışı çıkış yasağı” şeklindeki adli kontrolle tahliyesine karar vermişti.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve bazı müşteki avukatlarının tahliyeye ilişkin itirazını kabul etmiş ve 2 sanık hakkında tutuklama kararı çıkartmıştı.

KaynakGazete Duvar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz