Hasan Oğuz inşaat işçilerinin mücadelesinde yaşıyor!

Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi ve Birleşik İşçi Kurultayı (BİK) yönetim kurulu üyelerinden Hasan Oğuz, aramızdan ayrılışının üçüncü yıldönümünde mezarı başında anılacak.

Devrimci bir inşaat işçisi olan Hasan Oğuz, yaşamı boyunca sürekli kendini örgütleyen, geliştiren, işçi sınıfının emek ve özgürlük mücadelesine çıkarsızca kendini adayan bir yoldaşımızdı. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda sınıf mücadelesi ile halklar mücadelesinin bir bütün olduğuna inanan bu mütevazi, güleç yüzlü yoldaşımız; Anadolu ve Mezopotamya halklarının, dilleriyle, kültürleriyle, inançlarıyla; bütün renkleriyle eşit kardeşliğini ve özgürce yaşamını savundu.

Yazık ki, onu genç yaşta kaybettik. Çalıştığı Galataport İstanbul şantiyesinde yakalandığı Kovid-19 salgını nedeniyle 13 Nisan 2020’de hayatını kaybetti…

Dev Yapı İş, her yıl olduğu gibi bu yılda Hasan yoldaşımızı İstanbul Habipler’de bulunan mezarı başında gerçekleştireceği bir etkinlikle anacak.

Yoldaşımızı, aramızdan ayrılışının üçüncü yıldönümünde saygıyla, özlemle anıyoruz.

Anısı, şantiyelerde, fabrikalarda; sınıf kavgamızda yaşayacak!