Harb-İş üyesi işçiler: “Sendikacıların kendilerine yaptıkları oranda zam istiyoruz”

Askeri iş kolundaki işçiler yaklaşan sözleşmede sendikacıların kendilerine yaptığı yüzde 40’a yakın zam kadar ücret artışı istiyor

Kamuda yaklaşık 500 bin işçiyi, KHK ile geçişleri yapılan işçiler de dahil edildiğinde 1 milyonu aşkın işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 1 Mart 2021 itibariyle başlayacak. Sözleşme görüşmeleri başlamadan işyerlerinde ve sosyal medyada tartışmalar başlamış durumda. Hareketli tartışmaların başında askeri iş kolu geliyor. T. Harb-İş üyesi işçiler, genişletilmiş şube başkanları ve üst kurul delegeleriyle yapılan toplantı sonuçlarının açıklanmamasından şikayetçi. Askeri iş kolundaki işçiler yaklaşan sözleşmede sendikacıların kendilerine yaptığı yüzde 40’a yakın zam kadar ücret artışı istiyor.

“Önce zammı işçiye alın, sonra kendinize”

Kayseri’de Harb-İş üyesi bir işçi, “Sendika yönetimindeki arkadaşlar sizler bizlerin arasından bizim oylarımızla bizi temsil etmek, bizim haklarımızı savunmak için oradasınız. İlk önce işçi arkadaşların zammını alacaksınız. Sonra bize aldığınız oranda kendinize zam yapacaksınız. Doğru olan budur” dedi.

Başka bir Harb-İş üyesi işçi de “Geçmiş genel kurulda, sendika yöneticilerinin geriye dönük zam almayacağını söyleyenler geriye dönük zam almışlardır. Bu vebal genel merkezimizin zam talebine ellerini kaldırarak onaylayan üst kurul delegelerinindir. Yöneticilerin maaşlarına yaklaşık yüzde 40 zamma evet dediysen bu vebalden kurtulmak için aynı zam oranını kendine ve işçi arkadaşlarına da almak için baskı kurmalısın, kıymetli üst kurul delegelerim” diye konuştu.

“Tüzüğe işçi ücretini geçemez ibaresi eklensin”

“Harb-İş’in tüzüğü değişmeli” diyen bir başka işçi ise şöyle konuştu: “Sendika yöneticilerinin ücreti çalışırken aldığı ücreti geçemez diye bir düzenleme olsun. Bakalım bu işlere hevesli arkadaşlar ortaya çıkacak mı? Üç kuruş fazla para için inanmadığı sendikacılığa soyunanları o zaman görelim. Toplantının sonuç bildirgesi ne zaman yayımlanacak? Ne kararlar alındı? Biz üyelerle sonuçları paylaşacaklar mı? Bekleyip göreceğiz. Hükümet yanlısı siyaset sendikanın içinden çıkmadan, sendika değişmeyecektir. Ayrıca biz işçilere de sendikacıların kendilerine yaptığı zam oranında zam yapılmalı” ifadelerini kullandı.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz