Haber-Sen: PTT çalışanları için gerekli tedbirler alınmalı

Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT emekçilerinin sokağa çıkma kısıtlamaları kapsamında gerekli güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınması gerektiğini belirtti. 

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) Merkez Yönetim Kurulu, son dönemde koronavirüsle (Covid-19) ilgili alınan tedbirlere dair çevrimiçi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Haber-Sen Genel Başkanı Mesut Balcan, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü’nün, salgının geldiği son aşamalarda bile işin ciddiyetini anlamadığını ifade etti.

Covid-19 sürecinin başından beri birçok kez olağanüstü durumların yaşandığını belirten Balcan, “Salgının başından beri PTT önlerinde vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu, sosyal mesafenin olmadığı apaçık ortadadır. Zaruri ödemeler ve işlemler dışında işlem yapılmaması gerektiği yönündeki uyarılarımız ve taleplerimiz dikkate alınmamıştır. Dünyayı kasıp kavuran salgından en fazla etkilenen ülkeler arasında olmamızın temel nedeni alınmayan önlemlerdir. Buradan bütün yetkililere bir daha seslenmek istiyoruz acil önlemler alın yoksa bayram arifesinde daha fazla vaka sayısıyla karşı karşıya kalacağız” sözlerine yer verdi.

‘Güvenlikleri sağlanmalı’

PTT dağıtıcılarının güvenlik tedbirleri alınmadan kapı kapı dolaşarak sosyal yardımları dağıtmaya zorlandıklarını vurgulayan Balcan, güvenlikleri sağlanmayan dağıtıcılara yüklü miktarda para zimmetlenmesinin kabul edilecek bir durum olmadığına dikkati çekti.

Çocuk, işsizlik ve sosyal yardım ödemeleri için ödeme altyapısı hazırlanması ya da ödemeleri bankaların yapması gerektiğini öneren Balcan, “Bu, PTT merkezlerinde oluşan kalabalığı azaltmada etkili olabileceği gibi virüsün bulaşma ve yayılımını engellemede etkili olacaktır. Bu yoğunluğun azalması bir günde yüzlerce insanla temas halinde olan dağıtıcı ve gişe memurlarını rahatlatacaktır” dedi.

Talepler 

Balcan son olarak taleplerini şu şekilde sıraladı:

“* PTT emekçilerine yönelik özellikle işyerlerinin günlük dezenfekte edilmesi, diğer gerekli koruyucu tedbirlerin alınması,

* PTT emekçilerine hiç zaman kaybetmeden aşı yapılması,

* Risk grubunda sayılan PTT emekçilerinin göreve çağrılmaması ve Cumhurbaşkanı Kararnamesi gereği 10 yaş ve altı çocuğu olan ebeveyinlerin idari izinli sayılması,

* Tüm yurttaşların fatura borçlarının(elektrik doğalgaz, Su vb.) ertelenmesi,

* Gişede olduğu gibi dağıtımda da dönüşümlü çalışmaya derhal geçilmesi,

* Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak tebligatların gönderilmesinin geçici bir süre ertelenmesi gerekiyor.”

 

KaynakMA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz