Güven Boya işçilerinden cami yapan patronlara: Bizi işten atanlar bu ‘hayırseverler’

İşçileri sendikalaştıkları için Kod 29’dan işten atan Güven Boya patronları cami yapma protokolü imzaladı. İşçiler, “O hayırsever patronlar kendi işçilerinin haklarını yiyor” dedi

Güven Boya’nın sahibi Uslu Grup, aralarında Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de olduğu yetkililerle bir araya gelerek cami ve diyanet anaokulu yaptırmak için bir protokol imzaladı. Güven Boya’da DİSK/Tekstil’e üye oldukları için Kod 29 çıkış koduyla hiçbir hakları verilmeden işten çıkarılan ve direnişlerini sürdüren 4 işçi duruma tepkili: “O kadar hayırseverlerse önce kendi işçilerinin hakkını versinler” dedi.

Direnişlerinin yaklaşık 1 aydır devam ettiğini belirten Güven Boya işçileri, “Direnişimizin sebebi ise sendikal haklarımıza saygı duyulmaması ve haklarımızın yenilmesidir. Güya Uslu Grup’un kendilerini hak yemeyen hayırsever olarak tanıtan patronları belediye ve valilik ile beraber cami inşaatına başlayacaklar. Ama şunu da söylemek istiyoruz. Madem hayırseversiniz niye işçilerinizin hakkını vermiyorsunuz? Önce işçilerinizin hakkını verin. Biz burada bir aydır direnişteyiz. Soğukta bekliyoruz. Bize bir bardak su bile vermiyorlar. Sayın Vali, Belediye Başkanı oradalar görüyoruz, poz veriyorlar. Vali ve Belediye Başkanı sordular mı acaba ‘Dışarda işçileriniz bekliyor onların hakkını niye vermiyorsunuz’ diye. Ne zaman açıklama yapacağız dediğimizde yasak getiriyor Vali Bey. Bir gün de bizim ziyaretimize gelip derdimizi dinlemedi” diye konuştu.

“Bu lekeyi cami yaptırmakla temizleyemezsiniz”

Uslu Grup’un gösteriş yaptığını dile getiren işçiler, “Buradaki işçiler ve herkes biliyor ki hak hukuk tanımayan patronlar. Herkes sizin nasıl olduğunuzu biliyor. Bu kara lekeyi gösteriş olarak bir cami yapmakla temizleyemezsiniz. Sendikalı oldukları için işçileri işten atma yasağı döneminde Kod 29 ile attınız. Ahlak ve iyi niyet dışı hareket yapmışız gibi iftira attınız. Ne kıdem ne ihbar tazminatımızı alabildik. Şimdi basında hayırsever patronlar olarak haberleri çıkıyor. O hayırsever patronlar kendi işçilerinin haklarını yiyor” dedi.

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz