Güven Boya işçileri: İstedikleri kadar bizi görmesinler, yılmayacağız

Antep’te Güven Boya önünde direnen işçiler yazdı: “İstediği kadar valilikten yasak çıksın, istediği kadar bu kenti yönetenler bizi görmesin, bizi yıldıramayacaktır.”

Öncelikle selam olsun herkese. Biz Güven Boya fabrikasında kimisi 6 sene kimisi 3 senedir çalışan işçileriz.

Bu fabrikada çalışırken herhangi bir haksızlığa karşı çıktığımızda, içerde işletme müdürünün hakaretleriyle sıkça karşılaşırdık. Biz de bu süreçte anayasal hakkımız olan sendikalaşmaya karar verdik ve olduk. Bu süreç zarfında her türlü hakaret, mesai ayrımcılığı, mobbing, hata yapmaya zorlanma, sendikasız işçilere elden yasa dışı para vermeye kadar her türlü baskıya rağmen dik durduk ama bunların en son yaptığı şey, pandemide işçi çıkarma yasağına rağmen Kod 29 ile bizi işten çıkarmak oldu. Sendikanın yeniden yetki alması için başvuru yapmamızdan korktular ve hileli işçi alımları yaptılar. En sonunda biz de işten atıldık.

Yaklaşık bir aydır direnişimiz devam ediyor. Başta sendikamızın bize elinden geldiği kadar yardımı, EMEP, HDP gibi partilerin yanımızda olması, farklı fabrikalardan işçilerden gelen yemekler, yanımıza gelip ziyaret etmeleri sürüyor. Bu mücadelemiz devam edecektir, ta ki zafere ulaşana kadar. Biz kazanırsak tüm Başpınar işçisi kazanacaktır.

Bu arada Fatma Şahin, işçi bulamıyoruz dediğinde galiba köle arıyor patronlara ama artık eskisi gibi işçiler boyun eğmeyecektir. İstediği kadar valilikten yasak çıksın, istediği kadar bu kenti yönetenler bizi görmesin, bizi yıldıramayacaktır. Direne direne, direnişten zafere kadar mücadelemiz devam edecektir.

Güven Boya önünde direnen işçiler
Antep

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz