Gürdesan İşçileri Kendilerinden Habersiz İmzalanan TİS ‘e Karşı İş Bırakma Eyleminin İkinci Gününde

Dilovası’nda üretim yapan Gürdesan fabrikasında Özçelik-İş Sendikası ve işverenin işçilerin rızasını almadan imzaladığı toplu sözleşmeye karşı işçilerin başlattığı iş bırakma eyleminin ikinci gününde işveren işçileri tehdit etti. Patron üretim yapılmayan her saat için işçilerin ücretlerinden kesinti yapılacağını, eylem ile ilgili yasal tüm haklarını kullanacağını anlatan yazıları fabrikaya astı.

Dilovası’nda üretim yapan Gürdesan Gemi Makineleri fabrikasında çalışan 300 işçi iş bırakma eyleminin ikinci gününde patron tehdidiyle  karşı karşıya geldi. Örgütlü oldukları Özçelik-İş Sendikası’nın yalnız bıraktığı işçiler eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını belirtirken, patron ise işçileri ücretlerini kesmek ve yasal haklarını kullanmakla tehdit etti. İşçiler ise talepleri yerine gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Fabrikada eylem devam ediyor.

GREV GÜNÜ ANLAŞTILAR

Tersanelerde kullanılmak üzere gemi parçası üreten fabrikada çalışan işçiler adına fabrika ile Özçelik-İş sendikası ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç çıkmadı ve grev kararı alındı. Grev günü olan 27 Mayıs’ta patron ile sendika sözleşmeye imza attı. İşçilerin tüm ücretleri, sosyal hakları dahil olmak üzere toplamda yüzde 94 oranında yapılan zamma işçiler tepki gösterdi. Kendi rızaları alınmadan yapılan sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini söyleyen işçiler iş bıraktı.

ÜCRET KESİNTİSİ YAPACAK

İş bırakma eyleminin birinci gününde patron işçilere herhangi bir uyarıda bulunmazken ikinci gününde sabah işe gelen işçiler fabrikanın her yerine asılan uyarıları gördü. İşçilerin iş başı yapmasını ve yapılan eylemin yasal olmadığının yazıldığı duyuruda patron, işçilerin üretim yapmadıkları her saat için ücretlerinden kesinti yapacağını kaydetti. Aynı zamanda yasal haklarını da kullanacağını söyleyen patrona karşı işçiler fabrikada slogan ve alkışlarla yürüyerek haklarını talep etti. İşçiler ücretlerinin bürüt 35 bin lira civarına çıkaran bir sözleşmeyi kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz