Greve çıkan Maltepe Belediyesi işçilerinden basın açıklaması çağrı

Maltepe Belediyesi’nde 1500 işçi greve çıktı

İstanbul’da  Kadıköy  belediyesinin ardından Maltepe Belediyesi’nde de grev başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerini 1500 işçi adına yürüten Genel İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube yönetimi aylık net 215 lira zam teklif edildiğini ve bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Gülsuyu semtindeki Maltepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde toplanan Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube üyesi işçiler, 00.00 itibarıyla “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankartı bina girişine astı.

Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 2 No’lu Şube ile Maltepe Belediyesi arasında yapılan ve 1500 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde belediye son teklifini verdi. Belediyenin son teklifini işçilerle paylaşan Şube Başkanı Yenigün Özen Dolgun, “Biz başından beri söylediğimiz gibi bunu masada uzlaşmayla bitirmek istiyoruz. Biz iş barışı bozulmadan, arkadaşlarımızın kaybettiği ücret gelirinin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bugüne kadar sabırlı bir şekilde geldik. Ancak geldiğimiz noktada belediye yönetimi hiçbir şey vermemek üzere kendini konumlandırmış. Geçmişte olduğu gibi bugün de bizi sefalet ücretine razı etmek istiyor. Biz buna razı olmayacağız. Yoksulluk sınırının 8 bin 560 lira olduğu, açlık sınırının 3 bin 267 lira olduğu bir yerde belediye 14 lira 85 kuruşluk yemek ücretine 2 lira 15 kuruş, 8 lira 50 kuruş olan yol ücretine 1 buçuk lira zam yapmak istiyor. Taban ücreti brüt 123 liraydı, 125 lira teklif ettiler. Buna da seyyanen 11 lira zam teklifinde bulunuldu. Toplamda elimize geçecek olan net zam bu şartlar altında 215 liradır. Çocuğa harçlık olarak verseniz cebine koymaz. 5 litrelik bir ayçiçek yağının bile 80 lira olduğu bir zamanda bize teklif edilen bu ücret ‘greve çıkın’ demektir. Biz de greve çıkıyoruz, grevin alasını yapacağız” dedi.

Dolgun ayrıca, “Bizim masada iyi niyetle ve iş barışının bozulmaması için sürdürmeye çalıştığımız bu süreçte, belediye meclis üyeleriyle başkan yardımcıları birimlerde arkadaşlarımızı dolaşarak sefalet ücretine razı etmeye çalışmaktan, onları baskılamaktan artık vazgeçsinler” dedi.

Belediye işçileri 00.01 itibariyle “Direne direne kazanacağız” sloganıyla işyerlerine grev pankartını astı.

Bugün Gene İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube tarafından sürece dair tüm detayları kamuoyu ile paylaşmak için saat 13:00’da Maltepe Belediyesi önünde yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulunuldu.

Maltepe Belediyesi’nde çalışan 1500 kişiyi kapsayan ve yetkili işveren sendikası SODEM-SEN ile yürüttüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamamıştır.
Anlaşmazlık sonucu 23 Şubat 2021 tarihi itibariyle greve çıkmış bulunuyoruz. Bugün saat:13.00’da Maltepe Belediyesi önünde sürece dair tüm detayları kamuoyu ile paylaşacağız.
Maltepe halkını, demokratik kitle örgütlerini ve tüm emek ve demokrasi güçlerini haklı mücadelemize destek olmaya davet ediyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz