Gratis mağazasında çalışan kadın işçi, güvenlik tarafından darp edildi

Gratis mağazalarının Bursa şubesinde satış danışmanı olarak çalışan kadın işçi, çalıştığı sırada yanına gelen güvenlik görevlisi tarafından şiddete uğradı

Kadın işçi şiddete uğramakla kalmayıp hem tehdit edildi hem de işten çıkarıldı.

Mağaza içerisinde işçinin ürünleri bantladığı sırada görev alanı olmamasına rağmen yapılan işe müdahale eden güvenlik görevlisi, tepkiyle karşılasınca işçiyi bileğinden tutup darp etti.

‘Mola Süremden Çalma, Git Kendin Hallet’

Olayların üzerine bir de mağaza yönetiminin kendisiyle ilgilenmediğini söyleyen kadın işçi, “Mağaza yöneticisine durumu söylediğimde ise ‘mola süremden çalamam senin yüzünden’ deyip benimle ilgilenmediler bile. Telefonumu kullanmama izin vermediler, AVM’deki sağlıkçılara ve güvenliğine haber vermeme mani oldular” dedi.

“Beni hızlıca mağazadan çıkarıp ‘işten kovduk seni, boşuna hastaneye de gitme sana kimse rapor vermez’ dediler.”

Önce Şiddete Uğradı, Sonra Tehdit Edildi

Ertesinde hastaneye gidip darp raporu aldıktan sonra haksızlıklara uğramaya devam ettiğini ifade ederek “Seni işten çıkaracağız deyip ‘bu kağıdı imzala yoksa eşim seni gelip döver’ diye tehdit ettiler. Şiddete uğramışken bir de erkek şiddetiyle tehdit edildim. Çıkış evraklarını zorla imzalattılar. Bölge müdürüyle görüşüp işten çıkardılar beni” yaşadıklarını anlattı kadın işçi.

“Mağazadaki diğer çalışanlar benim haklı olduğumu bildikleri halde iş kaygıları sebebiyle yanımda durmayıp sessiz kaldılar. Onların gözü önünde yaşandı böylece onları da sindirdiler. Aylardır işsizim ve tüm bunların ağırlığı karşısında hem maddi hem manevi olarak zorluklar çekiyorum. Yaşadığım olayı hafızamdan silemiyorum. Yöneticiler kadın olmalarına rağmen uğradığım şiddet karşısında yanımda olmaları gerekirken benim karşımda durdular. Tek isteğim bu olayın duyulması, öğrenilmesi. Bana yapılan haksızlıkların başkalarına yapılmasını istemiyorum.” dedi.

KaynakUmut-Sen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz