Gözaltına alınan 22 Migros Depo işçisi serbest bırakıldı

Migros Depo önünde direnişlerinin 60. gününde 8 Mart çağrısı yapan 8’i kadın 14 işçi gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Anadolu Grup önünde açıklama yapmak isteyen işçilerden 8’i de gözaltına alındı.

Kocaeli Şekerpınar’da bulunan Migros Depo önünde direnişlerini sürdüren 22 işçi gözaltına alındı. İşçilerin tamamı saat 23.00’e doğru serbest bırakıldı.

Migros Depo önünde direnişlerinin 60. gününde 8 Mart’a çağrı yapmak isteyen 8’i kadın 14 işçi gözaltına alındı.

Aynı anda İstanbul Ümraniye’deki Anadolu Grup Genel Müdürlüğü önündeki açıklamaya da özel güvenlik ve polis müdahale etti. İşçiler lk etapta gözaltına alınmadı, daha sonra alanda bekleyişlerini sürdüren 8 işçi gözaltına alındı. İşçiler Anadolu Grup Başkanı Tuncay Özilhan’ın şikayeti üzerine gözaltına alındıklarını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı da bulunuyordu.

İşçilerden 8 Mart’a çağrı

Serbest bırakıldıklarını bir video ile duyuran kadın işçiler 8 Mart’ta Migros Depo önüne çağrı yaptı. İşçiler şu mesajı paylaştı:

“Serbest bırakıldık! Tüm kadınları 8 Mart günü saat 12.00’de Migros depodaki tacizci amirlere, tüm tacizci erkeklere karşı depo önüne çağırıyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız! Migros’tan tacizci amirleri çıkaracak ve mutlaka kazanacağız!”

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz