Gözaltı sonrası açıklama yapan inşaat işçileri “Gemileri yaktık geri dönüş yok. Direne direne kazanacağız” dedi.

Gasp edilen hakları için başlattıkları direnişin 2. gününde YDA Group önünde açıklama yapan inşaat işçileri “Gemileri yaktık geri dönüş yok. Direne direne kazanacağız” dedi. “Tüm haklarımızı alana kadar direneceğiz” yazılı pankartın açıldığı açıklamada işçiler adına söz alan DİSK/Dev Yapı-İs Sekreteri Nihat Demir kaymakamın getirdiği yasakları tanımadıklarını vurgulayarak “Biz söyledik her ne olursa olsun bu direnişi zaferle taçlandıracağız” dedi.

Nihat Demir kaymakamın emek hırsızlığına karşı değil işçilere yasak koyduğunun altını çizerek şunları söyledi: Yine emek hırsızlarının kolluğunu yapanlar, hak gaspçılarının kolluğunu yapanlar, kaymakamın kolluğunu yapanlar emek hırsızlığına karşı değil işçilere yasak koydu. Biz bu yasağı tanımıyoruz. Biz söyledik her ne olursa olsun bu direnişi zaferle taçlandıracağız. Burası olmazsa başka yerde. Eylem alanımız çok, her yer bizim için eylem alanı; kule, vinç, köprü… Emlak Konut’un bütün projelerini ayağa kaldırırız. Bu direnişi zaferle taçlandıracağımızın sözünü işçi arkadaşlara veriyoruz.

Demir, konuşmasının devamında kanunen haklı olduklarını vurgulayarak Emlak Konut’ta şu soruları yöneltti:  Buradan soruyoruz, altı aydan fazla çalışan bir işçinin ihbar hakkı var mı yok mu, bir yıldan fazla çalışan işçinin kıdem tazminatı hakkı var mı yok mu? Haftalık kırk beş saati aşan mesai ücretlerinin ödenmesi gerekiyor mu gerekmiyor mu?

“Gücümüzü direnişimizden, umudumuzu haklılığımızdan alıyoruz”

Demir, basın emekçilerine seslerini duyurdukları için teşekkür ederek konuşmasını şu şekilde bitirdi: Gücümüzü direnişimizden, umudumuzu haklılığımızdan alıyoruz. Arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Basın emekçilerine buraya geldikleri için, sesimiz oldukları için teşekkür ediyoruz. Yarın eylem alanımızda, her yerde olacağız. Gözaltı olsun olmasın fark etmez. Kazanmak için her türlü bedeli ödeyeceğiz. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz