Genel-İş: Kadıköy Belediyesinde 3 bin 200 lira artı senelik yüzde 7 zam teklif edildi

Kadıköy Belediyesinde Belediye Başkanı ‘yüzde 38 teklif ettik’ demişti, sendika yalanladı: 3 bin 200 lira ücret artı yüzde 7 zam teklif edildi.

Kadıköy Belediyesi’nde 2 bin 300 işçi greve başladı. Kadıköy Belediye Başkanı TİS görüşmelerinde en düşük ücret için yüzde 38 zam teklif ettiklerini söyledi. İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube yaptığı açıklamada belediye başkanının sözlerini yalanladı, müzakere masasında işçilere 3 bin 200 lira artı senelik yüzde 7 zam teklif edildiğini söyledi.

Kadıköy Belediyesi’nde aylardır süren TİS görüşmelerinin tıkanması ve anlaşma sağlanamaması üzerine 2 bin 300 işçi greve gitti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Teklifimiz, merkezi hükümetin işçiye verdiği AGİ dahil 2 bin 825 lira 90 kuruşluk asgari ücretin üzerindedir. İşçilerimizin eline geçecek toplam net gelir, ikramiyeler hariç en düşük 4 bin 972 liralık teklifimiz sendika temsilcileri tarafından kabul edilmemiştir. Teklifimiz en düşük ücretiyle yüzde 38 zamdır” dedi.

“Belediye günlük 94 lira teklif etti”

Daha sonra yazılı bir açıklama paylaşan DİSK Genel-İş 1 No’lu Şube Odabaşı’nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını “Sosyal medyada yansıtılanın aksine bize en son müzakere masasında aylık net 3 bin 200 lira ücret artı yüzde 7 zam teklif edilmiştir. Şu an belediyede en düşük günlük ücret 77 liradır. Belediye bunu 94 liraya çıkarmayı teklif etmiştir. Ayrıca yaptıkları hesapta yıllık verilen ücretleri aylara bölerek eklenmiştir” diye belirtti.

Hizmeti üretenle hizmet alanı karşı karşıya getirmenin kimseye faydası olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Nisan 2018 itibariyle taşeron şirketlerden belediye şirketine geçişte işçiler ciddi kayıplar yaşamış ve bu kayıpları bugüne dek telafi edilmediği gibi mevcut maaşları da enflasyon karşısında hızla erimiştir. Asgari ücrete gelen zamlardan mahrum bırakılan işçi %4 +%4 zamlara mahkum edilmiştir. Belediye işçisinin canı pahasına çalışmaya devam ettiği salgın döneminde maruz bırakıldığı esnek çalışma yöntemleri de yol, yemek ve sigorta primlerini kaybetmesine yol açmıştır” sözlerine yer verildi. 

 

KaynakEvrensel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz